Tools

Siemens HungarySiemens Hungary

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens villanymozdonyok érkeznek Magyarországra

2013. június 20.

Várhatóan 2014 után közlekedhetnek Magyarországon is a Siemens újgenerációs villanymozdonyai, a Vectronok. Az első mozdony jelenleg hazai tesztelésen vesz részt. A Magyar Vasúttörténeti Parkban június 22-én egész nap megtekinthető a mozdony a nagyközönség számára is a Magánvasutak Találkozója és a Múzeumok Éjszakája programsorozat keretében.

Az MRCE lízingcég 2013 elején jelentette be, hogy 15 új Vectron mozdonyt vásárol a Siemenstől. Ezek a mozdonyok a tervek szerint a Németország, Ausztria és Magyarország viszonylatában fognak közlekedni teherszállítási forgalomban, így a német és osztrák vasúti tesztelés után hazai síneken meg kell szerezniük a nemzeti hatósági típusengedélyt. A szükséges hatósági engedélyeket maga a Siemens szerzi be, biztosítva ezzel, hogy a vásárlás után a mozdonyok azonnal üzembe állhassanak.

A Magyarországon tesztelt mozdony június 22-én egész nap a Magyar Magánvasutak Találkozóján és a Múzeumok Éjszakáján a széles közönség számára is bemuatkozik: a Vasúttörténeti Parkban tekinthető meg. 12, 15 és 23 órakor járműparádé keretében további érdekességeket is megtudhatnak a látogatók a Siemens új villanymozdonyáról. 

Az első Vectron mozdony június 10-én érkezett Hegyeshalomnál a magyar sínekre. A mozdonyok tesztelése számos különböző helyszínen zajlik. A mai napig sikeresen teljesítette a Vectron a rádió- a MIREL-, és a zavartartás-mérési próbát. A jelenlegi tesztelések a Rail Cargo Hungaria segítségével zajlanak, ezután a típusvizsgálati próbaüzem következhet a GYSEV hálózatán.

A Siemens AG a legkülönfélébb vontatási igényekre fejlesztette ki a Vectron mozdonycsaládot. A fejlesztés során a szakértők több mint 1600 Eurosprinter és Eurorunner eredményeit összegezték, így meglévő tapasztalatokat ötvöztek a legújabb technológiai fejlesztésekkel. A Vectron mozdonyok belföldi és határon átlépő, személy- és tehervontatásra egyaránt alkalmasak 160 km/h vagy 200 km/h csúcssebesség mellett. A mozdony kialakítása rugalmas és az igényeknek megfelelő konfigurálást tesz lehetővé: különböző (5200 kW illetve 6400 kW) teljesítménnyel, több feszültségű, egy és két áramrendszerű (AC, DC illetve - a későbbiekben - dízel-elektromos) meghajtással. Az országspecifikus vonatbefolyásoló rendszerek egyszerűen kicserélhetők vagy kiegészíthetők.

A Vectron mozdonyokban az ütközést elnyelő zóna jelentősen növeli a járművezető biztonságát. Sérülés esetén a mozdony homlokrésze könnyűszerrel leválasztható a járműtestről és egyszerűen kicserélhető. A Vectron a korábbi típusokhoz képest nagyobb tűzbiztonsággal és kisebb zajkibocsátással rendelkezik.

A mozdonyokat az elmúlt év során sikeresen tesztelték Romániában, Lengyelországban, Svédországban, Svájcban, Olaszországban, Hollandiában, Németországban és Ausztriában.


FirstName LastName 

 Email