Tools

Siemens HungarySiemens Hungary

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Sajtóközlemények - 2014

2014. december 10.

4,4 milliárd eurót költhet a Siemens kutatás-fejlesztésre 2015-ben

Mintegy 4 300 szabadalmat jegyzett a Siemens a 2014-es üzleti évében, mely 9%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Ez többek között annak a 12 kutatónak köszönhető, akik együttesen több mint 900 új találmányt jegyeztek, melyekből 842 bejegyzett szabadalom születetett. A kutatókat a Siemens december 3-án, Mün-chenben innovációs különdíjjal tüntette ki. A vállalat azt is bejelentette, az idén kutatás-fejlesztésre fordított 4 milliárd eurós költségkeretet a 2015-ös üzleti évben további 400 millió euróval tervezi növelni.

2014. december 1.

Az elmúlt évek hatékonysági fejlesztéseit díjazta a Siemens

Az Opel Szentgotthárd Kft., a BKK Közút Zrt. és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház kapták idén a Werner von Siemens Hatékonysági Díjat

2014. november 18.

Fiatalok kutatás-fejlesztési projektjeit támogatja a Siemens

A Siemens hosszú évek óta elkötelezetten támogatja a hazai felsőoktatást. Az idei gazdasági évben 12 hallgató és további 6 diákcsoport kapott ösztöndíjat a vállalattól, összesen mintegy 5 millió forint értékben. Az összeget a diákok többek között modellvasút-rendszer fejlesztésre, quadrocopter építésre, illetve a kutatás-fejlesztési projektjeikhez elengedhetetlen hardver infrastruktúrára fordítják. Az elismeréseket Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója adta át a fiataloknak november 17-én.

2014. október 21.

Képzési központot avatott a Siemens

A mai napon Orbán Viktor miniszterelnök és Klaus Helmrich, a Siemens AG igazgatótanácsi tagja hivatalosan megnyitotta a Siemens Képzési Központ kapuit. A felújított és kibővített, zöldtetős, környezetbarát épületben több, mint 600 millió forintos fejlesztés valósult meg, aminek eredményeképpen akár 100 diák oktatása válik lehetővé a hazánkban is egyre népszerűbb duális képzés keretében. A leendő hegesztők és ipari gépészek gyakorlati képzését a megújult környezet mellett korszerű gép- és eszközpark segíti.

2014. október 15.

Kutatási célú funkcionális mágneses rezonanciás képalkotó berendezés         beszerzéséről kötött szerződést az MTA Természettudományi Kutatóközpontja és a Siemens Zrt.

Budapest – 2014. október 15. – Új 3 Teslás funkcionális mágneses rezonanciás képalkotó berendezés beszerzéséről írtak alá szerződést a Siemens Zrt. és a Magyar Tudományos Akadémia Természettudományi Kutatóközpont (MTA TTK) vezetői.A Magyar Tudományos Akadémia Természettudományi Kutatóközpontja egy 2014 májusában elindított Európai Uniós közbeszerzési eljárás eredményes zárásaként kötött szerződést a képalkotó eszközök területén is vezető technológiákat fejlesztő vállalattal, a Siemens Zrt.-vel.

2014. szeptember 17.

Dow Jones Fenntarthatósági Index: 15 éve a legjobbak között a Siemens

Az elmúlt évek sikereit megismételve a Siemens ismét a Dow Jones Fenntarthatósági Index rangsorának élén végzett az Ipari termékek és szolgáltatások kategóriájában. A vállalat a maximálisan elérhető 100 pontból 93-at szerzett meg, ezzel 2014-ben is kategóriájának győztese lett, amelyben 7 különböző szektorból, összesen 350 vállalat képvisel-tette magát, köztük olyanok, mint a Phillips, a Toshiba és a 3M.

2014. augusztus 27.

A jövő közlekedéstechnológiai innovációt mutatja be a Siemens az Innotrans 2014 kiállításon

Szeptember 23-26. között Berlinben rendezik a közlekedéstechnológia legjelentősebb világrendezvényét, az Innotrans 2014 szakkiállítást. A Siemens 1996 óta állandó szereplője a kiállításnak, melyen a világ több mint 50 országából, mintegy 2700 kiállító mutatja be a földfelszíni és földalatti kötöttpályás közlekedéshez, valamint a kiszolgáló rendszerekhez köthető fejlesztéseit. A vállalat idén bemutatott újításai közül több Európában, köztük Budapesten is debütál hamarosan.

2014. május 20.

Három megrendelést kapott a Siemens ETCS 2-es szintű biztosítóberendezések telepítésére Magyarországon

A Siemens Budapest IX. kerületét, Ferencvárost és Gyomát összekötő vonal két szakaszát – a Monortól Szajolig és a Szajoltól Gyomáig terjedő szakaszokat –, valamint a Ferencváros-Székesfehérvár vonalakat szereli fel ETCS (Egységes Európai Vonatbefolyásoló Rendszer) 2-es szintű berendezésekkel. A mintegy 60 millió euró értékű, uniós források felhasználásával megvalósuló beruházást a Nemzeti Infra-struktúra Fejlesztő Zrt. által kiírt közbeszerzési pályázaton nyerte el a Siemens. A három szakaszt várhatóan 2015 végén adják majd át.

2014. május 14.

Mobil CT, ultrahang és EKG vizsgálat a kistelepüléseken

Elindul Magyarország első CT szűrőkamionja

2014. május 7.

Ismertette féléves üzleti eredményeit és 2020-ig tartó új stratégiáját a Siemens AG

Vegyesen zárta a 2014-es év első üzleti félévét a Siemens AG. Az előző évhez ké-pest csökkent a megrendelés állomány, a szektorok összesített profitja azonban 16%-al, összesen 1.566 milliárd euróra nőtt. A nyereséget elsősorban az Európán kívüli piacok (USA, Ázsia) termelték.

2014. április 23.

Díjazza a hatékonyságot a Siemens

Hatékonyságot növelő projekteket, új technológiákat, innovatív alkalmazásokat jutalmaz idén a Siemens. A Werner von Siemens Hatékonysági Díj az ipar, az infrastruktúra, az energia és az egészségügy területén keresi azokat a jó gyakorlatokat, melyek nemcsak példaként szolgálnak, de elősegítik a gazdasági, társadalmi és környezeti fenntarthatóságról való párbeszédet is.

2014. április 15.

Megújította stratégiai együttműködését a Siemens és a BME

Újabb öt évre kötött stratégiai megállapodást a Siemens Zrt. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem. A Dale A. Martin elnök-vezérigazgató és Dr. Péceli Gábor rektor által aláírt megállapodás többek között nemzetközi és hazai hallgatói ösztöndíjak felajánlására, valamint az egyetemi szakmai kezdeményezések és a tudományos diákköri munka ösztönzésére, illetve a közös K+F projektek megerősítésére terjed ki.

2014. április 4.

Vectron mozdonyokat vesz az ELL a Siemenstől

50 Vectron mozdony leszállításáról írt alá keretszerződést a vasúti szerelvények bérbeadásával foglalkozó European Locomotive Leasing táraság és a Siemens. A mozdonyok szállítását a német vállalat azonnal megkezdi, az utolsó Vectronokat 2016-ig adják át.  A csúcstechnológiás Siemens mozdonyok az MRCE lízingcég tavalyi, 15 mozdonyra szóló beszerzéséhez hasonlóan a Németország – Ausztria – Magyarország viszonylaton közlekednek majd. A mozdonyok magyarországi üzemeltetéséhez szükséges üzembehelyezési engedélyeket a Siemens Zrt. szerzi be a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól.

2014. március 26.

Világszínvonalú Molekuláris Képalkotó Centrum Kaposváron

MR technológiára épülő molekuláris kutató központot adtak át március 26-án a Kaposvári Egyetem Egészségügyi Centrumában. A központban Siemens berendezések segítik a kutatók munkáját.