Tools

Siemens HungarySiemens Hungary

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Dow Jones Fenntarthatósági Index: 15 éve a legjobbak között a Siemens

2014. szeptember 17.

Az elmúlt évek sikereit megismételve a Siemens ismét a Dow Jones Fenntarthatósági Index rangsorának élén végzett az Ipari termékek és szolgáltatások kategóriájában. A vállalat a maximálisan elérhető 100 pontból 93-at szerzett meg, ezzel 2014-ben is kategóriájának győztese lett, amelyben 7 különböző szektorból, összesen 350 vállalat képvisel-tette magát, köztük olyanok, mint a Phillips, a Toshiba és a 3M.

A Fenntarthatósági Index a világ Dow Jones tőzsdeindex szerinti 2500 legnagyobb vállalatát vizsgálja gazdasági, társadalmi és környezeti kritériumok szerint, majd közülük választja ki azt a 10 százalékot, amelyek fenntarthatósági szempontból a legkiválóbbak. Az idei felülvizsgálat során a Siemens a maximálisan megszerezhető 100 pontból 93-at ért el, ezzel saját kategóriájában az első helyen végzett, ráadásul továbbra is ott van a között a 16 cég között, akik a felmérés eddigi minden évében felkerültek a legfenntarthatóbb cégek listájára. A teljes lista itt tekinthető meg: http://www.sustainability-indices.com/review/industry-group-leaders-2014.jsp

„Tudjuk, hogy a fenntartható működés elengedhetetlen a Siemens AG hosszú távú gazdasági sikerességéhez. Ezért is komoly büszkeség számunkra ez az elismerés, amely megerősít min-ket abban, hogy érdemes hangsúlyt fektetni a fenntarthatósági szempontokra” - mondta a díj kapcsán Roland Busch, a Siemens AG igazgatóságának tagja, a cég fenntarthatósági vezetője.

A Siemens élen jár a fenntartható technológiák fejlesztésében és alkalmazásában, megoldásai révén ügyfelei évente több mint 300 millió tonnával csökkentik CO2 kibocsátásukat.