Tools

Siemens HungarySiemens Hungary

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Díjazza a hatékonyságot a Siemens

2014. április 23.

Hatékonyságot növelő projekteket, új technológiákat, innovatív alkalmazásokat jutalmaz idén a Siemens. A Werner von Siemens Hatékonysági Díj az ipar, az infrastruktúra, az energia és az egészségügy területén keresi azokat a jó gyakorlatokat, melyek nemcsak példaként szolgálnak, de elősegítik a gazdasági, társadalmi és környezeti fenntarthatóságról való párbeszédet is.

A mai gazdaság az erőforrások véglegességéről is szól: a természetben fellelhető energiahordozók kimerülése, a klímaváltozás, a technológiai fejlődés mind arra ösztönzik a gazdasági szereplőket, hogy tevékenységük szerves részeként kezeljék a hatékonyság növelését. A Siemens ezt felismerve akarja értékelni a vállalatok ilyen irányú tevékenységét – azt, ha előrelátóan egye-egy beruházással, fejlesztési projekttel nemcsak az egyes termékek, szolgáltatások profitját növelik, de a hatékonyságot szem előtt tartva értéket teremtenek a gazdaság és végső soron a társadalom számára is.

Ennek jegyében idén először a Siemens Magyarországon is meghirdeti a Werner von Siemens Hatékonysági Díjat, amely a hazai vállalatok, intézmények és szervezetek fenntarthatóságért tett erőfeszítéseit hivatott elismerni.

„A Werner von Siemens Hatékonysági Díjat azért hoztuk létre, mert szeretnénk széles körben is ismertetni a már meglévő jó példákat – hiszen a hazai vállalatok hatalmas lépéseket tettek e téren –, egyben ösztönözni a további gazdasági szereplőket.” – mondta Nevelős Orsolya, a Siemens Zrt. kommunikációs igazgatója.

A díjra 2014. július 31-éig bármely hazai szervezet, intézmény, illetve vállalat pályázhat, amely 2014. március 30-ig bezárólag hatékonyságjavító projektet hajtott végre Siemens termék, szolgáltatás vagy technológia bevezetésével, alkalmazásával, és annak eredményét igazolni tudja.