Tools

Siemens HungarySiemens Hungary

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

A jövő közlekedéstechnológiai innovációt mutatja be a Siemens az Innotrans 2014 kiállításon

2014. augusztus 27.

Szeptember 23-26. között Berlinben rendezik a közlekedéstechnológia legjelentősebb világrendezvényét, az Innotrans 2014 szakkiállítást. A Siemens 1996 óta állandó szereplője a kiállításnak, melyen a világ több mint 50 országából, mintegy 2700 kiállító mutatja be a földfelszíni és földalatti kötöttpályás közlekedéshez, valamint a kiszolgáló rendszerekhez köthető fejlesztéseit. A vállalat idén bemutatott újításai közül több Európában, köztük Budapesten is debütál hamarosan.

A Siemens az idei Innotrans kiállításon a „Hatékonyság és integrált mobilitás” jegyében, egy közel 1000 négyzetméteres standon mutatja be a közlekedéstechnika jövőjét meghatározó megoldásait, míg a kültéri kiállítórészen az alábbi járműveket, illetve azok modelljeit ismerhetik meg az érdeklődők:

  • A müncheni Avenio villamos 37 méter hosszúságú változatát. A szerelvényeket a Siemens 2013-tól szállítja a német városnak.

  • Az Inspiro metróplatformra épülő müncheni C2-es típusú metrószerelvény, valamint a Kuala Lumpur-i metró 1:1-es méretarányú bemutató makettjét.

  • Az angol Thameslink hálózatra gyártott „Desiro City Thameslink” új, környe-zetkímélő és energiahatékony motorvonatot, amelyből az üzemeltető mintegy 1140 kocsiból álló 115 egységnyi járművet rendelt. A szerelvényeket várhatóan 2016-tól fogják szállítani.

  • A Viaggio Comfort Railjet ČD típusú, a nemzetközi prémium utasforgalom ki-szolgálására alkalmas vonatszerelvényt. A cseh vasúttársaságnak készülő vonatok érdekessége, hogy a hazánkban is jól ismert – Prága-Bécs-Graz tengelyen közlekedő – osztrák Railjet típusú szerelvények mintájára készül-tek.

  • A Vectron mozdony ETCS vonatbefolyásoló berendezéssel felszerelt villa-mos változatát, valamint a Vectron univerzális mozdonycsalád dízel példányát.

Kiszolgáló rendszerek

A közlekedéstechnológiai kiállításon – az említett jármű innovációkon kívül – a Siemens a kiszolgáló rendszerekhez köthető további fejlesztéseit is bemutatja. A kilátogatók találkozhatnak például a vasúti közlekedést hatékonyabbá tévő Sinet és Sigrid technológiákkal, amelynek fejlesztői a tavalyi évben a Siemens „Inventors of the Year” versenyén is díjat nyertek. (A német vállalat minden évben ezzel a díjjal ismeri el a legjelentősebb fejlesztést bemutató munkatársait.) A Sinet új elven működteti a biztosító berendezések elemei közötti kommunikációt, többszörös redundanciát és ezáltal megnövekedett rendelkezésre állást biztosítva. A rendszer próba-üzeme napjainkban több vasútvonalon zajlik Németországban és Svájcban egyaránt.


FirstName LastName 

 Email