Tools

Siemens HungarySiemens Hungary

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

4,4 milliárd eurót költhet a Siemens kutatás-fejlesztésre 2015-ben

2014. december 10.

  • A Siemens 400 millió euróval növeli a kutatás-fejlesztésre szánt költség-keretét 2015-ben

  • Idén több mint 4.300 szabadalmat jegyeztek be a vállalat munkatársai

  • 12 kiemelkedő kutató innovációs díjat kapott

Mintegy 4 300 szabadalmat jegyzett a Siemens a 2014-es üzleti évében, mely 9%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Ez többek között annak a 12 kutatónak köszönhető, akik együttesen több mint 900 új találmányt jegyeztek, melyekből 842 bejegyzett szabadalom születetett. A kutatókat a Siemens december 3-án, Mün-chenben innovációs különdíjjal tüntette ki. A vállalat azt is bejelentette, az idén kutatás-fejlesztésre fordított 4 milliárd eurós költségkeretet a 2015-ös üzleti évben további 400 millió euróval tervezi növelni.

“Az innováció kulcsfontosságú a Siemens Vision 2020 stratégiában” emelte ki Joe Kaeser, a Siemens AG elnök-vezérigazgatója. “Az innováció alapja az értékes, kreatív ötlet. Leleményességükkel, új technológiai megoldások létrehozásával ez a 12 kutató és 30 ezer kollégájuk világszerte nélkülözhetetlen szerepet tölt be abban, hogy technológiai szempontból biztosítsa vállalatunk jövőjét és piaci sikereinket”.

A most díjazott kutatók fejlesztései számos területet lefednek.  Többek között a tur-binák szállításához használt vasúti kocsik monitorozását végző vezeték nélküli szenzorokat, szélerőművek kapacitását növelő új hűtőrendszert, illetve az egyes gázturbinák alkotóelemeinek átrendezését is, melynek köszönhetően gazdaságosabbá vált a gyártás.

A vállalat 1995 óta minden évben díjazza azon kutatóit, akik kiváló teljesítményükkel és találmányaikkal nagymértékben hozzájárulnak a vállalat sikeréhez.