Tools

Siemens HungarySiemens Hungary

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Ismertette féléves üzleti eredményeit és 2020-ig tartó új stratégiáját a Siemens AG

2014. május 7.

Vegyesen zárta a 2014-es év első üzleti félévét a Siemens AG. Az előző évhez ké-pest csökkent a megrendelés állomány, a szektorok összesített profitja azonban 16%-al, összesen 1.566 milliárd euróra nőtt. A nyereséget elsősorban az Európán kívüli piacok (USA, Ázsia) termelték.

Joe Kaeser, a Siemens AG elnök-vezérigazgatója az eredmények bejelentését kö-vetően a 2020-ig lefektetett stratégiai irányokat is ismertette. A változás fontos részét képezi a szektorális átalakulás – melynek keretében nagyobb önállóságot kap az Egészségügyi szektor - illetve a szervezetirányítás decentralizálása. Az intézke-désektől a költségek csökkenését és a hatékonyság növekedését várják. Az új szer-vezeti működés a következő pénzügyi év kezdetével, október 1-jétől lép életbe. Az évtized végéig szóló stratégia részét képezi egy dolgozó program is, melynek célja, hogy a vállalat 50%-al növelje részvénybirtokos munkatársainak számát.

A vállalatvezető több új akvizícióról is beszámolt. A Siemens AG felvásárolta a Rolls-Royce gázturbina és kompresszor üzletágát, továbbá kisebbségi tulajdont szerzett a Mitsubishi Heavy Industries-ban.