Tools

Siemens HungarySiemens Hungary

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Vectron mozdonyokat vesz az ELL a Siemenstől

2014. április 4.

50 Vectron mozdony leszállításáról írt alá keretszerződést a vasúti szerelvények bérbeadásával foglalkozó European Locomotive Leasing táraság és a Siemens. A mozdonyok szállítását a német vállalat azonnal megkezdi, az utolsó Vectronokat 2016-ig adják át.  A csúcstechnológiás Siemens mozdonyok az MRCE lízingcég tavalyi, 15 mozdonyra szóló beszerzéséhez hasonlóan a Németország – Ausztria – Magyarország viszonylaton közlekednek majd. A mozdonyok magyarországi üzemeltetéséhez szükséges üzembehelyezési engedélyeket a Siemens Zrt. szerzi be a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól.

A 6400 kW összteljesítményű, akár 160 km/órás csúcssebességre is képes mozdonyokkal az ELL növekvő, személy- és teherszállítást egyaránt végző ügyfélkörének megfelelő kiszolgálására törekszik. „A modern és sokoldalú Vectron mozdonyok különösen jól viszonyulnak az európai piachoz és bérlőink körében is népszerűek. Ezt erősíti, hogy a mozdonyok felszereltek az egységes európai vonatbefolyásolási rendszer (ETCS) használatához szükséges eszközökkel, mely alkalmassá teszi őket mind a belföldi, mind a határon átlépő forgalomban való közlekedésre” – mondta Christoph Katzensteiner, az ELL vezérigazgatója.

A megrendelés váltóáramú (AC), illetve váltó- és egyenáramú (AC és DC) mozdo-nyokra szól. A váltóáramú mozdonyok Ausztria – Németország – Magyarország viszonylatban fognak közlekedni, a több áramrendszerű mozdonyok az előbbiek mellett a lengyel, a cseh és a szlovák síneken is. A mozdonyok az ETCS rendszer mellett további vonatbefolyásolási rendszerek használatára is alkalmasak.

„Együttműködésünk az ELL-lel a Vectron mozdonycsalád kiválóságát és flexibilitását demonstrálja. A Vectron rugalmas kialakításával megfelel a legkülönbözőbb igé-nyeknek, határon átlépő képességével pedig a világ bármely területén forgalomba állítható” – nyilatkozta Michael Reichle, a Siemens Mozdonyok és Alkatrészek üzletágának vezetője.

További háttér információ a Vectron mozdonycsaládrólA Siemens a legkülönfélébb vontatási igényekre fejlesztette ki a Vectron mozdony-családot. A fejlesztés során a szakértők több mint 1600 korábbi vasúti szerelvény (Eurosprinter és Eurorunner) eredményeit összegezték, a meglévő tapasztalatokat ötvözték a legújabb technológiai fejlesztésekkel. A mozdonyok belföldi és határon átlépő személy- és tehervontatásra egyaránt alkalmasak akár 200 km/h csúcssebesség mellett.

A mozdony kialakítása rugalmas és az igényeknek megfelelő konfigurálást tesz lehetővé: különböző (5200 kW illetve 6400 kW) teljesítménnyel, több feszültségű, egy és két áramrendszerű (AC, DC illetve - a későbbiekben - dízel-elektromos) meghajtással. Az ország-specifikus vonatbefolyásoló rendszerek egyszerűen kicserélhetők vagy kiegészíthetők.

A Vectron mozdonyokban az ütközést elnyelő zóna jelentősen növeli a járművezető biztonságát. Sérülés esetén a mozdony homlokrésze könnyűszerrel leválasztható a járműtestről és egyszerűen kicserélhető. A Vectron a korábbi típusokhoz képest nagyobb tűzbiztonsággal és kisebb zajkibocsátással rendelkezik, teljesítve az TSI előírásokat.