Tools

Siemens HungarySiemens Hungary

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Sajtóközlemények - 2015

2015. december 30.

Siemens hajtástechnológiával érkeznek Budapest új zöldbuszai

A BKV Zrt. 2016. május 15-ig húsz darab új, tisztán elektromos Modulo autóbuszt helyez forgalomba. A járműveket az evopro mérnökiroda fejlesztette, a Mabi-Bus Kft. gyártja, a hajtástechnológiát a Siemens Zrt. biztosítja. Ezzel a lépéssel Budapest olyan európai nagyvárosok példáját követi, mint London, Bécs vagy Göteborg, ahol szintén Siemens elektromos hajtással felszerelt buszok közlekednek.

2015. december 11.

Hazai diákok kaptak európai elismerést

Europass Mobilitási Igazolványt vehetett át 18, a Siemens duális rendszerű szakképzésében tanuló fiatal december 10-én. A diákok 3 hetet töltöttek a Siemens németországi tanműhelyeiben, ahol szakmai ismereteik mellett nyelvtudásukat is fejleszthették. A finanszírozás az Európai Unió oktatást és képzést támogató Erasmus+ programjának támogatásával, a Tempus Közalapítvány közreműködésével valósult meg.

2015. november 24.

Továbbra is stabil szereplője a hazai gazdaságnak a Siemens

A Siemens megbízható, stabil szereplője a hazai gazdaságnak. Ezt igazolja, hogy a cégcsoport az elmúlt 5 évben több mint 800 fővel növelte foglalkoztatottainak létszámát, budapesti telephelyén képzési központot épített, a duális képzésben belépett a felsőoktatás területére is és tovább erősítette jelenlétét a hazai kutatás-fejlesztésben is.

2015. július 21.

Jelentős eredménnyel zárult a Siemens Zrt. és a BME közös kutatás-fejlesztési projektje

Lezárult a Siemens Zrt. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának (BME VIK) közös kutatás-fejlesztési projektje. A két és fél éves együttműködés Magyarország Kormányának támogatásával, illetve a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap finanszírozásával valósult meg. A közel 300 milliós projekt a teljesítményelektronika és az elektromos közlekedés területén az előzetes várakozásokat is felülmúló eredményekkel zárult 2015. június 30-án.

2015. május 6.

Hazai kutatás a vállalati hatékonyságról

Hazai vállalatok hatékonyságnöveléssel kapcsolatos gyakorlatát vizsgálta a Siemens Zrt. és a Figyelő gazdasági hetilap kezdeményezésére a Budapesti Corvinus Egyetem Vezetéstudományi Intézete. A több mint 600 fős mintán végzett kvalitatív kutatás eredményeiből kiderül: iparágtól függetlenül léteznek olyan általános megoldások, amelyek érvényesítésével a hazai cégek nö-velhetik hatékonyságukat. A kutatáshoz kapcsolódóan a Siemens 2015-ben is meghirdeti a Werner von Siemens Hatékonysági Díjat.

2015. április 20.

Európai elismerés hazai diákoknak

Europass mobilitási igazolványban részesült 13, a Siemens duális rendszerű szakképzésében részt vevő tanuló. Az Európai Unió Erasmus+ programja által finanszírozott szakmai gyakorlat keretében a diákok 3 hetet töltöttek a Sie-mens mülheimi tanműhelyében, ahol szakmai ismereteik továbbfejlesztése mellett nyelvtudásukat is gyarapították.

2015. április 2.

Új területek a BME és a Siemens együttműködésében

Tovább bővül a Siemens Zrt. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem együttműködése. A cég és az egyetem között ma aláírt megállapodás célja, hogy mind az oktatás, mind a K+F területén hatékonyan és összehangoltan tudjanak együttműködni a felek, különös tekintettel a hallgatói eredmények elismerésére. Ennek érdekében a meglévő K+F együttműködések és ingyenes szoftverek biztosítása mellett a Siemens Zrt. az idei évben 6 millió forint értékű támogatást nyújt az egyetemnek. A támogatást többek között kutatás-fejlesztési és diákprojektek infrastruktúrájának fejlesztésére, illetve ösztöndíjakra és hallgatói szakmai kezdeményezésekre adja a vállalat.

2015. február 23.

Egyre több európai város kezdené meg az átállást elektromos buszokra

Bécs és Hamburg után nemcsak Budapest, de Graz, Belgrád és Krakkó is elektromos buszok beszerzését tervezi.