Tools

Siemens HungarySiemens Hungary

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

2021 elején új székházba költözik az evosoft Hungary

2018. június 19.

Magyarország egyik vezető IT vállalata, a Siemens 100%-os tulajdonában álló evosoft Hungary Kft. új irodaházat fog bérelni Budapesten
A több mint 20.000 négyzetméteres irodaház fejlesztője a WING Zrt., az átadás 2021 januárjában várható
Az új épületben rugalmas, az odaköltöző több mint 1.500 szoftverfejlesztő számára ideális irodai koncepció valósul meg

 
Magyarország egyik vezető IT vállalata, a Siemens AG 100 százalékos tulajdonában álló evosoft Hungary Kft. úgy döntött, hogy a jelenleg több budapesti helyszínen végzett tevékenységét egyetlen irodaházba vonja össze. Az irodaépület fejlesztője a Wing Zrt, amely az új székházat Budapesten, a Magyar Tudósok körút 11. alatt építi fel, a Magyar Nobel-díjasok Kutatás- Fejlesztési Park második fázisában.

Az építési munkálatok 2018. július közepén kezdődnek meg. Az új épület tervezett hasznosítható bruttó alapterülete 22.000 négyzetméter lesz (a Siemens ebből 20.400 négyzetmétert bérel majd). Az épülethez egy 520 férőhelyes, földalatti parkoló is tartozik. A tervezett LEED Gold környezettudatossági védjegy elvárásai alapján a hatszintes, teljesen akadálymentesített épület meg fog felelni a legmagasabb szintű környezetvédelmi elvárásoknak is. Az irodaház emellett a legmodernebb épületgépészeti technológiákkal rendelkezik majd, a legmagasabb tervezési színvonalon és magas minőségű anyagokból készül.

Az új irodaépület egyik célja, hogy az evosoft több mint 1.500 munkavállalójának hatékony és gördülékeny együttműködését lehetővé tegye. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Informatikai Karának szomszédságában elhelyezkedő új központban a szoftverfejlesztők rugalmas, a digitalizáció követelményeinek megfelelő, modern környezetben dolgozhatnak.

A két évtizeddel ezelőtt alapított, a Siemens csoporthoz tartozó evosoft GmbH 100 százalékos tulajdonában álló evosoft Hungary Kft. Magyarország egyik vezető szoftverháza. A vállalat szoftverfejlesztéssel és kutatás-fejlesztéssel foglalkozik az ipari automatizálás, az integrált hajtásvezérlés, valamint az orvosi képalkotás területén. A társaság által foglalkoztatott szoftverfejlesztők létszáma folyamatosan növekszik.

„A napjainkban is zajló digitális ipari forradalom iparágtól függetlenül komoly kihívások elé állítja a cégeket minden működési területen. Az ipar 4.0 ma már szoftvereken alapuló valósággá vált. Célunk, hogy a lehető legjobb munkahelyet biztosítsuk kiváló kollégáink számára, ahol egyszerre tudnak hatékonyan és kreatívan dolgozni, lehetővé téve társaságunk és a Siemens számára, hogy kulcsszerepet töltsünk be a negyedik ipari forradalomban” – mondta Petényi István, az evosoft Hungary Kft. ügyvezetője.

„A Siemens több mint 130 éve van jelen Magyarországon, és ez idő alatt jelentős mértékben járult hozzá az ország gazdasági és társadalmi fejlődéséhez. Célunk, hogy Magyarország legtehetségesebb elméit gyűjtsük magunk köré, segítsünk nekik a bennük rejlő tudás és potenciál felszínre hozásában, miközben arra motiváljuk őket, hogy lépjenek túl a saját maguk által felállított korlátokon. Az új székház jól tükrözi a Siemens csoport digitális korszak iránti elkötelezettségét, és motiváló munkakörnyezetet teremt a digitális gondolkodók számára” – mondta Dale A. Martin, a Siemens Zrt vezérigazgatója.

Az evosoft új székházának fejlesztője a WING Zrt. A Siemens Zrt. által kötött hosszú távú bérleti szerződés alapján az evosoft veszi majd birtokba az irodaházat. „Büszkék vagyunk arra, hogy mi építhetjük az evosoft új irodaházát, a Magyar Nobel-díjasok Kutatás- Fejlesztési Park második fázisaként. A magyarországi irodapiac vezető irodafejlesztője, a WING építészeti, funkcionális és egyben gazdasági értéket teremt. Megbízható partnerei vagyunk azon vezető multinacionális, magyarországi nagyvállalatoknak, amelyek hosszú távú megoldást keresnek ingatlan területén. Ezt folyamatban lévő és befejezett irodafejlesztéseink és referenciáink is igazolják. Az evosoft új irodája is ebbe a sorba illeszkedik, hiszen világszínvonalú munkahelyeket hozunk létre és a Duna-part egyik új meghatározó épületét” – nyilatkozta Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az evosoft Hungary új központja a tervek szerint 2021. januárban nyitja meg kapuit.


Siemens – 130 éve Magyarországon
A Siemens AG a világ egyik vezető technológiai vállalata, amely a mérnöki kiválóságot, az innovációt, a minőséget és a megbízhatóságot képviseli világszerte immár 170 éve. Napjainkban a cég a digitalizáció, az automatizálás és a villamosítás területére fókuszál. A 2017. szeptember 30-ával zárult gazdasági évben a Siemens 83 milliárd euró árbevételt, valamint 6,2 milliárd euró adózás utáni eredményt ért el, és mintegy 372 ezer munkatársat foglalkoztatott világszerte. Magyarországon a Siemens 130 évvel ezelőtt, az első budapesti villamosvonal megépítésékor alapított céget, amely azóta is meghatározó szerepet játszik az ország modernizációjában. A hazai Siemens-csoport az energiatermelés, -feldolgozás és -továbbítás, az ipari automatizálás, az épülettechnológia, a közlekedés és infrastruktúra, az egészségügy, valamint a szoftverfejlesztés területén tölt be meghatározó szerepet. A Siemens Zrt. mellett a Siemens Healthineers, a Siemens Gamesa Renewable Energy, az evosoft Hungary, a Mentor Graphics, valamint a Valeo Siemens is a csoport tagja, amely Magyarországon több, mint 3500 munkatársat foglalkoztat.
http://www.siemens.hu

WING
A WING a hazai ingatlanpiac vezető, magyar magántulajdonban lévő vállalkozása jelentős projektportfólióval, befektetési tevékenységgel és ingatlanszolgáltatásra specializálódott leányvállalatokkal. A cég irodákat, ipari ingatlanokat, kereskedelmi célú ingatlanokat, szállodákat és speciális ingatlanokat fejleszt, Magyarország legnagyobb irodafejlesztője. Az evosoft székház mellett a vállalat jelenleg futó fejlesztései között található az ország legmodernebb és legnagyobb egy épülettömbben megvalósuló új irodaháza, a Magyar Telekom új székháza és a Skylight CITY irodaház, az új WIZZ AIR oktató központ és a Kassák Residence lakópark. A WING fennállása alatt több mint 450.000 m2 ingatlant fejlesztett és több mint 350.000 m2 saját tulajdonú ingatlanportfóliót birtokol. Az cég fejlesztései közé tartoznak többek között az új Ericsson székház, az ibis Styles Budapest Airport Hotel, az E.ON,székház, az új Corvinus egyetemi épület és a kapcsolódó Studium Irodaház, az Átrium Park, az MTV új székháza és gyártóbázisa, az Allianz székháza, a cég saját székháza, a Máriássy Ház, a Millenáris Parkban található három irodaház. Ipari parkok, úgymint az East Gate Business Park, a Dél-pesti Üzleti Park; kereskedelmi fejlesztések, az egri bevásárlóközpont, az Agria Park vagy Magyarország első környezettudatos bevásárlóközpontja, a budai Hegyvidék Bevásárlóközpont. A vállalat tulajdonában van az EuroCenter és a szombathelyi Family Center és tulajdonrésszel bír a MOM Park Bevásárlóközpontban és a MOM Park Irodákban.