Tools

Siemens HungarySiemens Hungary

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Magyar nyertes a Siemens Press Award regionális döntőjében

2018. szeptember 26.

Az Index szerkesztőjének munkáját a nemzetközi zsűri a legjobb három közé választotta

A Siemens idén harmadik alkalommal hirdette meg 11 közép- és délkelet-európai országra és Izraelre kiterjedő újságírói pályázatát, amelyre a városok, az ipar és az energia digitális jövőjével foglalkozó publikációkkal jelentkezhettek az újságírók. A hazai szakmai zsűri értékelése alapján a verseny magyarországi fordulójának győztese Hanula Zsolt (Index – Az app, amitől a világ összes bankja retteg) lett, ő képviselte az országot a bécsi Siemens City-ben megrendezett nemzetközi döntőben.

A Siemens Press Award 2018 pályázatra összesen mintegy 200 pályamunka érkezett be a régióból. Minden ország legjobb publikációi versenyeztek egymással a nemzetközi fordulóban, ahol az egyes országok zsűritagjai több szempontot figyelembe véve döntöttek a régiós díjazottakról.  A három legjobb pályamunka közé Hanula Zsolt munkája mellett a szlovén Boštjan Videmšek, a “Delo” munkatársa, és a bolgár Ivaylo Stanchev, a “Capital weekly” újságírójának publikációja került.

„Szívből gratulálunk Zsoltnak a kiemelkedő teljesítményéhez és a nemzetközi elismeréshez. A verseny történetében először jutott be magyar újságíró a díjazottak közé, ami külön öröm számunkra. A pályázat kiemelt célja, hogy felhívja a hazai és nemzetközi közönség figyelmét egy-egy társadalmi, illetve gazdasági szempontból aktuális témára. Zsolt munkája jól érthető és részlet gazdag módon mutatta be a digitalizációs trendek alakulását és lehetséges hatásait.” – mondta el Virágh Adrienn, a Siemens Zrt. kommunikációs igazgatója.