Tools

Siemens HungarySiemens Hungary

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Átadták a Siemens Press Award 2019 nemzetközi újságírói díjait

2019. június 6.

• Több mint 220 cikket nyújtottak be "A városok, az ipar és az energia jövője" té-mában 
• A regionális verseny döntőjében Vass Enikő, az IT Business munkatársa képvisel-te hazánkat
• A nyertes pályamunkák Horvátországból, Romániából és Ausztriából érkeztek

Kihirdették a Siemens Press Award 2019 regionális újságírói pályázatának nyerteseit: június 4-én a bécsi Siemens Cityben tartott gálaest keretében átadták a tizenegy résztvevő ország versenyzőiből kiválasztott három legjobb újságírónak járó díjakat. A résztvevő országok képviselőiből összeállított szakértő zsűri döntése alapján az idei közép- és délkelet-európai sajtódíj nyertesei: Marina Pavlic Horvátországból, a "Mreza"-ban megjelent cikkéért; Adrian Mihaltanu Romániából, a "pressone.ro" portálon megjelent munkájáért, valamint Christian Lenoble az osztrák "i-presse"-ben megjelent publikációjáért. A regionális pályázatra 14 országból, összesen 220 cikket nyújtottak be. Magyarországot Vass Enikő, az IT Business munkatársa képviselte a „Szorgalmas terminátorok veszik el a munkánkat?” című munkájával.
 
Michael Braun, a Siemens Ausztria külső és belső kommunikációért felelős vezetője kiemelte: "A digitalizáció megváltoztatja a városainkat, azt, ahogyan dolgozunk, sőt hatással van még a magánéletünkre is. Előfordul azonban, hogy ez a változás időnként ellenérzéseket és szkepticizmust vált ki. A pályázattal az volt a célunk, hogy olyan riportokat mutassunk be, amelyek a nagyközönség számára jól érthető módon értelmezik, elmagyarázzák és ismertetik ezt a változó helyzetet."
 
A Siemens negyedik alkalommal szervezte meg a közép- és délkelet-európai országok újságírói pályázatát. A versenyt tizenkét kelet- és délkelet-európai országban hirdették meg: Bulgáriában, Horvátországban, Csehországban, Lengyelországban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában, Szlovéniában, Magyarországon, Izraelben, Ukrajnában és Ausztriában. 
 
A Siemens Press Award 2019 nyertesei:

Marina Pavlic: "Az okos városok okos megvalósítása"
Média MREŽA
Ország: Horvátország
 
Adrian Mihaltianu: “A XXI. századi munkás: A rabszolgaságtól a robotkarokig”
Média: pressone.ro
Ország: Románia
 
Christian Lenoble: „A prognózis találkozik a jövővel”
Média: i-presse
Ország: Ausztria