Tools

Siemens HungarySiemens Hungary

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Hét meccset játszanak jövőre a Platina LEED minősítésű arénában

No Addressee
Budapest, 25.06.2013

A jelenleg is zajló Konföderációs Kupa és a jövő évi labdarúgó-világbajnokság sikeres lebonyolítását szolgálják azok a világszínvonalú infrastrukturális fejlesztések, amelyeket a Siemens szállít Brazíliának. Az 1,3 milliárd euró értékű megbízás keretében elkészült a világ legzöldebb stadionja, hosszútávon pedig a Siemens fejlesztései a dél-amerikai ország energiahálózatának korszerűsítéséhez is hozzájárulnak.

Nem csak a fű zöld a világ legzöldebb stadionjában

Már zajlanak az elődöntők, napokon belül pedig győztest is hirdetnek a Brazíliában zajló Konföderációs Kupán, amelynek nagyszabású ünnepséggel egybekötött nyitómérkőzését a világ jelenlegi legkorszerűbb stadionjában tartották. A Brazília városban található Mané Garrincha Nemzeti Stadiont olyan Siemens épületautomatizálási és biztonsági szoftverrel szerelték fel, amely képes a víz- és energiaszint szabályozására és mérséklésére. A széndioxid-kibocsájtást is csökkentő innovatív rendszer egyben a légkondicionáló és tűzjelző berendezések felügyeletét is ellátja. Mindezek eredményeképpen a stadion az elsők között lehet a világon, amely megkapja a platina LEED fenntarthatósági minősítést, melyet csak annak az épületnek ítélnek oda, amely a legmagasabb környezetvédelmi elvárásoknak is megfelel.

A nemzeti energiahálózatot is korszerűsítik

Ismert tény, hogy jövőre a labdarúgó-világbajnokság 7 meccsének is otthon ad a zöld aréna. A két esemény, a jelenleg zajló konföderációs kupa és a jövő évi világbajnokság megnövekedett terhelést jelent az ország energiahálózatának is, melynek korszerűsítésében a Siemens szintén jelentős szerepet játszik. Az elmúlt fél évszázad beruházásainak köszönhetően Brazília energiafelhasználásának közel felét mára a Siemens biztosítja, amely az utóbbi tíz évben több mint 4000 munkahelyet teremtett Brazíliában. Az egyik jelenleg is zajló nagyberuházás a Manausban – a Konföderációs Kupát vendégül látó egyik brazíliai városban – épülő 580 MW összteljesítményű erőmű. A nemzeti energiahálózat Siemens Smart Grid technológiával történő korszerűsítése pedig a hálózat valós idejű megfigyelését, ellenőrzését és szabályozását teszi lehetővé.

További információk angol nyelven:

Angol nyelvű sajtóközlemény: http://www.siemens.com/press/en/pressrelease/2013/corporate/axx20130638.htm

http://www.siemens.com/press/en/pressrelease/2013/corporate/axx20130637.htm 

A stadionról készült fotók:

http://www.copa2014.df.gov.br/fotos  

További információk a Siemens modern energetikai megoldásairól:

http://w3.siemens.com/smartgrid/global/en/Pages/Default.aspx