Tools

Siemens HungarySiemens Hungary

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Elektromos busz érkezik Budapestre - 2013. 09. 05.

No Addressee
Budapest, 05.09.2013

Szeptember 6-tól Budapesten tesztelhető az első sorozatgyártásban készülő, teljes mér-tékben elektromos hajtású midibusz, amely a Siemens jóvoltából érkezik Magyarország-ra.

Az alacsonypadlós kivitelű, zéró károsanyag-kibocsátású, működéséből fakadóan teljesen halk és kipufogógáz-mentes elektromos midibuszt az olasz Rampini gyártja, hajtásrendszerét pedig a Siemens biztosítja. A környezetkímélő elektromos buszt, melynek fenntartási költsége is ala-csonyabb, mint a hagyományos dízelbuszoké a bécsi tömegközlekedésben már két vonalon is rendszeresítették. Az elektromos midibusz szeptember 6-án áll forgalomba a 16-os vonalcsoport vonalán és 10 napon keresztül - érvényes menetjeggyel, vagy bérletigazolvánnyal - bárki számára igénybe vehető.

A midibuszt bemutató sajtótájékoztatón Dale A. Martin,  a Siemens elnök-vezérigazgatója el-mondta, hogy a Siemens több mint 126 éve, az első villamos forgalomba állítása óta aktív résztvevője Magyarország, és azon belül Budapest modernizálásának, és ezt a feladatot a jö-vőben is kiemelten fontosnak tartja.  „A Siemens attól vált a világ egyik legnagyobb iparvállala-tává, hogy alapítása óta rendszeresen innovatív megoldásokat kínál a kor kihívásaira. Az egyik ilyen élvonalbeli megoldás a most bemutatott elektromos midibusz is, amely a bécsi rendszerbe állítását követően remélem, a magyar utazók tetszését is elnyeri.”

Dr. Ludvig László, a Siemens Infrastruktúra és Városok szektorának igazgatója hozzátette, vi-lágszerte arra törekednek a városok, hogy utasbarát, korszerű és környezetkímélő tömegközle-kedési járművekkel pótolják az elhasználtakat - mindezeknek a most bemutatott elektromos busz megfelel. A budapesti forgalomba állítás kapcsán elmondta: a Siemens akár a hazai iparral is kész együttműködni az elektromos meghajtású buszok gyártásában.Az elektromos midibusz menetrendje, illetve további fontos információ elérhető a Siemens web-oldalán.