Tools

Siemens HungarySiemens Hungary

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Sajtóközlemények

2018. november 29.

Duális képzést indít a Siemens az Óbudai Egyetemen

Elindul a Siemens duális képzése az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán, villamosmérnöki alapszakon. 2019 februárjától 10 hallgatónak nyílik lehetősége részt venni a képzésben, amely támogatja szakmai fejlődésüket. Az Óbudai Egyetemmel együtt a Siemens így már három felsőoktatási intézménnyel együttműködve nyújt duális képzést egyetemi hallgatóknak.

2018. november 23.

Magyarországon is bemutatkozott a MindSphere, a Siemens IoT operációs rendszere

• A Siemens szorosabbra fűzi együttműködését a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel• A MindSphere olyan ipari IoT (Dolgok Internete) alkalmazás, amely segíti a vállalatokat folyamataik digitalizációjában

2018. szeptember 26.

Magyar nyertes a Siemens Press Award regionális döntőjében

Az Index szerkesztőjének munkáját a nemzetközi zsűri a legjobb három közé választotta

2018. szeptember 14.

Kihirdették a Siemens Press Award 2018 magyarországi nyerteseit

Az Index szerkesztője, Hanula Zsolt képviselheti hazánkat a Siemens regionális újságírói pályázatának bécsi döntőjében

2018. szeptember 13.

Összetettebben látják a digitalizációt a hazai vállalatok

- Ma már komplexebben értelmezik a digitalizáció fogalmát a magyarországi vállalatok, mint két éve - A fejlesztések terén kulcsfontosságú tényező a képzett munkaerő- Egyre határozottabban fogalmazódik meg a digitalizáció, mint versenyelőnyt jelentő tényező

2018. augusztus 6.

Mérföldkő a duális szakképzésben

4 évre szóló partnerségi megállapodást kötött az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Siemens Zrt.A megállapodás célja a hazai gépipari duális szakképzés minőségi reformja

2018. július 11.

Még egy hónapig lehet jelentkezni a Siemens regionális újságírói pályázatára

A Siemens Press Award 2018 témája a városok, az ipar és az energia digitális jövője.  A nevezési határidő 2018. augusztus 15., a három nemzetközi nyertes egyenként 1000 eurós fődíjban részesül.

2018. június 19.

2021 elején új székházba költözik az evosoft Hungary

Magyarország egyik vezető IT vállalata, a Siemens 100%-os tulajdonában álló evosoft Hungary Kft. új irodaházat fog bérelni BudapestenA több mint 20.000 négyzetméteres irodaház fejlesztője a WING Zrt., az átadás 2021 januárjában várhatóAz új épületben rugalmas, az odaköltöző több mint 1.500 szoftverfejlesztő számára ideális irodai koncepció valósul meg

2018. május 9.

A Siemens Egységes Európai Vonatbefolyásoló Rendszer (ETCS) berendezéseket telepít a Százhalombatta – Pusztaszabolcs vasútvonalra

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) a Siemenst bízta meg azzal, hogy szerelje fel interoperábilis, nagysebességű vasúti közlekedést elősegítő berendezésekkel a Százhalombatta - Pusztaszabolcs vasútvonalat. A Siemens fogja biztosítani a Trainguard 200 típusú vonatbefolyásoló rendszert ETCS 2-es szinttel és rádiós irányító-központtal (RBC), valamint két Trackguard Simis IS típusú elektronikus biztosítóberendezés szállítását és üzembe helyezését. A vonalon centralizált térközöket alakítanak ki, melyeket jelenleg egyedül a Siemens képes szállítani hazánkban. Az új megrendelés részét képezi hat Wayguard Simis LC típusú vasúti sorompó-berendezés, a teljes villamosenergia-ellátás, a szerelési munkák és a távközlési eszközök is. Az üzembe helyezés tervezett időpontja 2020 decembere.

2018. május 3.

Siemens Press Award 2018: a Siemens 12 országban keresi a legjobb újságírói publikációkat

·    Keressük "A városok, az ipar és az energia digitális jövője" témában megjelent legjobb médiamegjelenéseket·    A pályázatokat Közép- és Délkelet-Európa tizenegy országából és Izraelből várjuk·    Határidő: 2018. augusztus 15.

2018. április 25.

Huszadik éve segíti a jövő mérnökeit a Siemens és a BME együttműködése

A Siemens Zrt. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem partnersége idén a 20. évébe lépett. A két szervezet együttműködése a két évtized alatt számos innovatív hallgatói kezdeményezés megvalósítására adott lehetőséget, amelyek gyakran nemzetközi megmérettetéseken is jól szerepeltek. A különleges alkalomból az idei együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírását Joe Kaeser, a Siemens AG globális elnök-vezérigazgatója is megtisztelte jelenlétével és előadást tartott a negyedik ipari forradalom társadalmi hatásairól.


2017. július 3.

Siemens Press Award 2017: 12 ország legjobb újságírói munkáit keresi a Siemens

2017. június 20.

Újabb fázisához érkezett a hazai Siemens bővítése

Új típusú gázturbina-lapátok gyártását kezdi meg Magyarországon a Siemens, amelynek érdekében további, legalább 150, magasan képzett szakembert tervez felvenni budapesti Power and Gas üzemébe. A tavaly novemberben bejelentett kompetenciabővítés most újabb mérföldkőhöz érkezett: a mintegy 10 milliárd forintos beruházás részeként új, 10.000 négyzetméter területű csarnok építését kezdte meg a vállalat, amelynek alapkövét Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter és Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója tették le kedden, Budapesten.

2017. május 23.

Megérkezett az első két Siemens Vectron a GYSEV flottájába

A GYSEV Zrt. és a Siemens képviselői márciusban írták alá a beszerzési szerződést öt, ill. opcionálisan további négy villamos mozdony megrendeléséről. Azóta biztossá vált, hogy a vasúttársaság él opciós jogával, így összesen kilenc Siemens Vectron villamos mozdonyból állhat a GYSEV flottája. A gyártó cég hónapokkal a leszállítási határidő előtt átadta az első két Vectron MS mozdonyt a GYSEV számára. Az első, új mozdonyt május 23-án, ünnepélyesen felavatták a soproni vasútállomáson.

2017. április 13.

Új kutatás-fejlesztési projektet indít és bővíti budapesti fejlesztő-központját a Siemens Zrt.

2017. március 14.

Vectron mozdonyokkal bővül a GYSEV flottája

A Siemens nyerte a GYSEV Zrt. mozdonyvásárlásra kiírt tenderét. A keretmegállapodás értelmében kilenc Vectron mozdonyt rendelhet a GYSEV, amelyek közül az elsőt várhatóan már idén nyáron használatba veheti a vasúttársaság. A mozdonyok megfelelnek a határokon átnyúló vasúti közlekedés követelményeinek, így a vasúttársaság a hazai személyszállítás mellett a nemzetközi árufuvarozásban vetheti be a Vectronokat.

2016. szeptember 13.

Elsőként szereztek magyar diákok Németországban is elismert fémipari szakmunkás-bizonyítványt

Magyarországon elsőként hat, a Siemens duális képzésében végzett fiatal szerzett Németországban is elismert fémipari szakmunkás-bizonyítványt. Emellett 18 másodéves diák Europass mobilitási igazolványt kapott. A fiatalok sikerei is hozzájárulnak ahhoz, hogy jövőre új szakma indítását tervezi a vállalat.

2016. július 21.

Öt modern Siemens Desiro motorvonattal bővült a GYSEV flottája

Idén ősszel öt új motorvonat kezdi meg az utasszállítást a GYSEV ausztriai és magyarországi hálózatán. A GYSEV osztrák egységének flottájában elsőször kapnak helyet elektromos személyszállító motorvonatok. Az akadálymentesített szerelvények kényelmes utazást biztosítanak majd közel 260 utas számára, sebességük pedig akár az óránkénti 160 kilométert is elérheti.

2016. július 21.

A Red Bull Racing Siemens szoftverrel készül fel a Forma 1 Magyar Nagydíjra

A mai modern motorsportban a digitalizáció a siker kulcsa, és a folyamatos innovációk alapvető fontosságúak a világ Forma 1 versenyeiben való érvényesüléshez. A Red Bull Racing Siemens termékéletciklus-kezelő (Product Lifecycle Management, PLM) szoftvert használ annak érdekében, hogy a Daniel Ricciardo és Max Verstappen által vezetett autókat versenyről-versenyre egyre gyorsabbá és versenyképesebbé tegye, így izgalmas versenyre számíthatunk a Hungaroringen is. A digitalizáció segítségével a Red Bull Racing 2010 és 2013 között négy egymást követő évben nyerte el a konstruktőri (és az egyéni) világbajnoki címet.

2016. június 9.

Szeptembertől könnyebben továbbtanulhatnak a duális szakképzésben végzett fiatalok

Magyarországon elsőként hat, a Siemens duális szakképzésében tanuló diák tette le a Németországban is elismert, úgynevezett „Fachkraft für Metalltechnik” szakvizsgát. Tanulmányaik ugyanakkor itt nem feltétlenül érnek véget, dr. Odrobina László szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár szeptembertől a duális képzésben részt vevők továbbtanulását se-gítő intézkedéseket ígér. Odrobina úr minderről a Siemens ünnepélyes bizonyítványosztásán beszélt, ahol 31, a vállalat duális szakképzésében végzett fiatal kapta meg oklevelét.

2016. május 10.

A hazai vállalatok szerint a digitalizáció a jövőbeni versenyképesség kulcsa

Tízből kilenc magyar cég számára versenyelőnyt jelent a digitalizáció – derült ki a Siemens Zrt. megbízásából a hazai közép- és nagyvállalatok körében végzett kutatásból. Az eredmények alapján egy, a vállalatok digitális felkészültségét összefoglaló Digitalizációs Index is készült.

2016. május 2.

Siemens – 120 éve a budapesti földalatti közlekedés szolgálatában

120 éve, 1896. május 2-án indult el Budapesten a korának műszaki színvonalát messze meghaladó Millenniumi Földalatti Vasút. A magyar főváros a lóvasút után, a gőzvontatás lépcsőjét elhagyva, egyenesen a villamos-vontatás korszakába lépett, így Budapesten jelent meg először a kontinentális Európában egy teljesen villamos üzemű földalatti vonal. A Milleniumi Földalatti Vasút tervezésében, építésében a Siemens jelentős szerepet játszott.

2016. április 27.

A Siemens az ezredik, Berlinben készült gázturbinát ünnepli: áram egymilliárd ember számára

A Siemens berlini gázturbina gyára ma szállította ki az üzemben készült ezredik gázturbinát, amelybe Magyarországon gyártott komponensek is beépültek. Az SGT5-4000F gázturbina, amelynek a kapacitása 300 megawatt (MW), 300 tonna súlyú, és a célállomása a Katarban levő, kombinált ciklusú Umm Al Houl-i erőmű. A Berlinben készült 1000 darab gázturbina teljes üzembe helyezett kapacitása közel 220 gigawatt (GW), amely elméletileg körülbelül egymilliárd ember* árammal történő ellátására lenne elegendő. Az 1000 gázturbina összkapacitása ezzel megfelel Spanyolország és Olaszország üzembe helyezett áramtermelő kapacitásának. A Berlinben gyártott gázturbinák több mint 90 százalékát exportálták.

2016. április 5.

Duális rendszerű MSc mérnökképzés indulhat

Támogatási szerződést írt alá a Siemens Zrt. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, melynek értelmében tovább mélyítik 18 éve tartó együttműködésüket. Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója és Józsa János rektor külön nyilatkozatban erősítette meg, hogy az intézmény duális rendszerű, műszaki mesterképzés indítását tervezi a Siemensszel közösen, melynek keretében a hallgatók az erőművi folyamatirányítás, valamint a villamos- és irányítástechnikai üzembe helyezés területeit ismerhetik meg. Az országban elsőként indulhat ilyen jellegű képzés, amely a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kara villamosmérnöki MSc szakára épül majd.

2016. január 29.

A Siemens új hatékonysági világrekordot ért el a düsseldorfi erőműben

Közel 61,5 százalékos nettó elektromos áram előállítási hatékonyságot ért el, ezzel új világrekordot állított fel kategóriájában a Siemens lauswardi kombinált ciklusú erőműve. Az erőmű, melyet a tervezettnél 19 nappal korábban adott át a vállalat, akár 300 MW hő teljesítményt képes szolgáltatni a távfűtéshez, emellett a próbaüzem során több mint 603 megawatt maximális villamos teljesítményt ért el, mellyel további két világrekordot döntött meg. A düsseldorfi erőműbe a Siemens budapesti termelő üzeme gáz- és gőzturbina lapátokat, csapágyházakat és vezetőlapát koszorúkat gyártott, mérnökirodája pedig részt vett a kondenzátorhoz, valamint a csővezeték-rendszerhez kapcsolódó mérnöki tevékenységben.

2016. január 8.

Magyar nyelvű Sinumerik szerszámgép tanfolyamot indít a Siemens

A vállalat hajtástechnika üzletága a hazai piac igényeire reagálva 2016 januárjától magyar nyelven is indít Sinumerik szerszámgépes tanfolyamot. A képzésre elsősorban autóipari beszállítók és fémipari alkatrészeket gyártó vállalatok műszaki karbantartói és üzemi mérnökeinek jelentkezését várják.

2016. január 7.

Kiber-fizikai rendszereket tudnak megvédeni a BME hallgatói

Új kurzus indul 2016 februárjában a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karán, melynek keretében a hallgatók kiber-fizikai rendszerek informatikai sebezhetőségéről is tanulnak majd. A képzés azért is jelentős, mert Magyarországon kevés az IT biztonsági szakember, a hasonló rendszerek viszont egyre népszerűbbek. Megtalálhatóak az önvezérlő autókban, de az iparban és számos más területen is egyre nagyobb a szerepük. A kurzust elvégző hallgatók ezáltal az országban egyedülálló  szaktudásra tesznek szert, az ezt lehetővé tevő vezérlőt a Siemens Zrt. biztosítja.


2015

1 | 2 | 3

2015. február 23.

Egyre több európai város kezdené meg az átállást elektromos buszokra


2014

1 | 2 | 3

2014. május 14.

Mobil CT, ultrahang és EKG vizsgálat a kistelepüléseken2013

1 | 2 | 3


2012

1 | 2 | 3