Tools

Siemens HungarySiemens Hungary

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Innovatív megoldások a jövő városáért - 2013. 09. 11.

No Addressee
Budapest, 11.09.2013

TEDxCity2.0 Budapesten

Világszerte több helyszínen keresnek innovatív válaszokat a nagyvárosok, illetve a városi élet kihívásaira a TEDxCity2.0 kezdeményezés keretében. Budapesten szeptember 20-án a Design Terminálban élőben kapcsoljuk a New Yorki eseményt, valamint hazai előadók is értelmezik az urbanizációval kapcsolatos jelenségeket. A fellépők között akad forma-tervező, aktivista, kommunikációs igazgató, publicista és fiatal vállalkozó is.

A világszerte zajló TEDxCity2.0 konferenciákon várostervezők, építészek, környezetvédők, köz-lekedési, egészségügyi szakemberek, művészek értelmezik újra a nagyvárosi lét problémáit, osztják meg az élhetőbb jövőhöz vezető javaslataikat. Budapesten az érdeklődők hazai viszony-latokban hallhatnak inspiratív gondolatokat az energia- és élelmiszerellátás, a biztonság, az oktatás, vagy éppen a közlekedés területéről.

A budapesti rendezvényen a tömegközlekedés egyszerűsítése mellett hallhatnak az érdeklődők a külvárosi közösségépítésről, az utcák lélektanáról, a városi fenntarthatóságról, vagy éppen a biciklis kultúráról is. A Design Terminálba látogatók a hazai előadások mellett élő közvetítést láthatnak a központi New York-i City2.0 rendezvényről.

A rendezvény megvalósításában komoly szerepet játszik a Siemens, mint főtámogató, hiszen az első budapesti villamos elindulása óta jelen van a város infrastrukturális fejlesztésében, az ipar, az energia és az egészségügy modernizációjában. „A fenntartható, élhető város megalkotásához szükség van víziókra, de szükség van konkrét válaszokra is. A TEDxBudapest City2.0 előadóinak kreatív szemlélete és innovatív felvetései a Siemens és Budapest számára is érté-kes kezdeményezésekhez vezethetnek.” - mondja Nevelős Orsolya, a Siemens kommunikációs igazgatója.

Az esemény honlapja:

http://www.tedxyouthatbudapest.com/hu-HU/Hirek/2013/08/Allj_meg_gondold_ujra_vagj_bele_City_20.aspx

A hazai rendezvény oldala a Facebookon

https://www.facebook.com/events/652779554734895/