Tools

Siemens HungarySiemens Hungary

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Félmillió háztartást lát el a világ legnagyobb offshore szélparkja - 2013. 07. 09.

No Addressee
Budapest, 09.07.2013

175 Siemens szélturbinából áll a világ jelenlegi legnagyobb offshore szélparkja, melyet július negyedikén adtak át a nagy-britanniai partoknál. A kevesebb, mint egy év alatt elkészült, 630 megawatt összteljesítményű „London Array” szélerőmű-park félmillió angol háztartás áramigényét képes biztosítani. A környezetbarát technológia évente 900.000 tonnával képes csökkenteni a világ széndioxid-kibocsátását.

A Temze torkolatában felépült szélerőmű-telepen előállított energiát a Siemens által kiépített tengeralatti kábelek szállítják két északi-tengeri, valamint egy tengerparti állomásra. A 120 méter rotorátmérőjű, egyenként 87 méter magas szélkerekek működtetését 70 technikus, és 20 fős kiegészítő személyzet felügyeli.

A szélpark kivitelezése és az áramot a szigetországba szállító elektromos hálózat kiépítése mellett a Siemens garanciát, valamint öt éves üzemeltetési kötelezettséget vállalt a világ legnagyobb szélparkjára.

Nagy-Britannia hagyományosan elkötelezett a szélenergia hasznosításában, az ország nagy hangsúlyt fektet a zöld energiában rejlő lehetőségek hosszabb távú kiaknázására. Ennek keretében a brit kormány azt is vállalta, hogy az ország éves áramszükségletéből 18 gigawattnyi energiát szélerőművek segítségével fog biztosítani 2020-ra.