Tools

Siemens HungarySiemens Hungary

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Egyetemisták fejlesztéseit támogatja a Siemens - 2013. 09. 25.

No Addressee
Budapest, 25.09.2013

Másfél millió forinttal támogatja a műegyetemi diákok kezdeményezéseit a Siemens. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Pro Progressio Alapítványá-nak pályázatán elnyert támogatást a hallgatók többek között egy könnyűszerkezetes vasúti jármű építésére és a LEGO irányítástechnikai laborjához kapcsolódó fejlesztésre használják fel. A vállalat és a BME tavasszal hosszabbította meg együttműködését, melynek egyik eleme a mostani pályázat is.

Négy hallgatói projekt összesen másfél millió forintos támogatásáról döntött a BME Pro Progressio Alapítványának pályázatát elbíráló szakmai bizottság. A döntés során azt tartották elsősorban szem előtt, hogy az innovatív hallgatói kezdeményezések hosszú távon a lehető legtöbb diák szakmai fejlődéshez járuljanak hozzá.

A Közlekedésmérnöki Szakkollégium könnyűszerkezetes vasúti jármű építésére fordíthatja a pályázati forrást, amely a gyakorlati tudás elmélyítését erősíti. Az Energetikai Szakkollégium munkájának támogatására, rendszeres vitafórumok megszervezésére, a Simonyi Károly Szak-kollégium pedig a LEGO irányítástechnikai laborjához kapcsolódó fejlesztésére használhatja fel a pályázati forrást. A BME Mechatronikai Szakosztálya laborfejlesztésre és szabályozástechnikai demo rendszer fejlesztésére kapott támogatást, amely hosszú távon növelheti majd az oktatás színvonalát.

A pályázati támogatás nyerteseinek Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója adta át a „Hallgatók a szakmai kiválóságért” elismerést. „A Siemens társadalmi felelősségvállalásában kiemelt szerepet kap a tudományos kiválóság támogatása. Büszkék vagyunk rá, hogy a közép- és felsőfokú oktatási intézményekkel kötött hosszú távú megállapodásaink, valamint a társadalmi kezdeményezéseink révén számtalan formában hozzá tudunk járulni a magyarországi oktatás, azon belül is a mérnökképzés színvonalának erősítéséhez.”

A Siemens tavasszal hosszabbította meg a másfél évtizede fennálló stratégiai partnerségét a BME-vel, emellett az elmúlt években több hazai egyetemmel is együttműködési megállapodást kötött. Ezek keretében a vállalat összesen listaáron egymilliárd forintot meghaladó értékű szoft-vertámogatásban részesített több műszaki felsőoktatási intézményt, illetve egyetemisták pro-jektjeihez, ígéretes fejlesztéseihez biztosított támogatást.