Rendelési folyamat

Rendelés, teljesítésigazolás

A megrendelt áruk szállítását illetve a szolgáltatások telejsítését mindkét fél (szállító és Siemens képviselői) által aláírt teljesítésigazolással kell alátámasztani. Ennek a teljesítésigazolásnak egy példányát minden esetben kérjük a számla mellé csatolni.

A teljesítésigazolásnak legalább tartalmaznia kell az alábbi mintában felsorolt adatokat, ezenkívül az üzlet jellegétől függően szükség lehet további  ihformációk megadására is.

A minta az alábbi linken tölthető le:


Áruk átvétele

Szállított árukat – Megrendelő eltérő kérésének hiányában – minden esetben a megrendelésben  szereplő Siemens telephely raktárában kell leadni.
Azokban az esetekben is gondoskodni kell az átadás-átvételt igazoló dokumentumok meglétéről és számlához való csatolásáról, mikor a szállítást fuvarozó, szállítmányozó, futárszolgálat bevonásával végzik.
A Megrendelő által az „E”, „F” Incoterms klauzulák használatával megrendelt áruk esetén – szállításról Megrendelő gondoskodik – kérjük küldjék el Siemens kapcsolattartójuk részére a fuvarozói, szállítmányozói átvételt igazoló dokumentumokat. Mivel ilyen esetekben előfordul, hogy csak rakományszinten (csomagszám) történik meg az átvétel a Szállító által megadott helyen, ezért a számla csak a raktárunk általi mennyiségi és minőségi átvételt követően, a megfelelő teljesítés ismeretében válik kifizethetővé.