Siemens Képzési Központ

Tanulj szakmát a Siemens Képzési Központban!

Hegesztő

Hegesztő (2 éves)

Aki erre a területre készül, fém alkatrészeket fog hegeszteni és vágni hőforrások segítségével. Egy jól képzett hegesztőnek nem kell aggódnia, talál-e munkát a képzést követően. Ahhoz, hogy valaki jó hegesztő legyen, biztos kéz kell, jó látás és türelem, a jelentkezőnek aprólékosan, pontosan, kitartóan kell munkáját végeznie. Nagy szakértelmet kívánó, felelősségteljes tevékenység, amelyet egyre több hölgy is hivatásául választ.Ipari gépész

Ipari gépész (2 éves)

A fémipari szakmák közül a legszélesebb körű ismereteket az ipari gépész szakma igényli. Az ipari gépész feladata az iparban használt gépek, berendezések javítása, karbantartása, az üzemszerű működésük biztosítása. E tevékenységgel összefüggésben alkatrész felújítási, szerelési feladatokat, beüzemelési és adminisztrációs tevékenységeket végez. Annak, aki ipari gépész szeretne lenni, jó áttekintő, rendszerező és absztrakt gondolkodásra való képességre és természetesen a fémek szeretetére van szüksége. Itt a kézi megmunkálás és a legkorszerűbb gépi technológiák segítségével számtalan látványos dolog készíthető.

A legkiválóbb ipari gépész tanulóknak továbbá lehetőséget biztosítunk a „Fachkraft für Metalltechnik” német fémipari szakmai vizsga letételére is. Ez a fémipari szakmai vizsga Magyarországon elsőként és egyedüliként a Siemens Képzési Központ tanulói számára biztosított.Gépi forgácsoló

Gépi forgácsoló (2 éves)

A gépi forgácsolót a fémipar szobrászának is lehetne nevezni. A gépi forgácsoló esztergál, fúr, mar és köszörül, valamint éppúgy otthon van az NC és CNC gépek kezelésében, mint a hagyományos berendezések üzemeltetésében. Ebben a szakmában a pontosság, a határozottság, a szabálykövetés, az elemzőkészség, a monotonitás tűrése, az erős összpontosításra való képesség, a műszaki érzék, a gyakorlatiasság nagyon fontos. Továbbá elengedhetetlen a jó kézügyesség és a jó térlátás.

A kétéves gépi forgácsoló szakképzés egyéves CNC gépkezelő szakmaráépüléssel bővíthető, így az érettségivel rendelkező diákok számára lehetőség nyílik, hogy három év alatt két szakmát sajátítsanak el.