Rólunk

 

A Siemens duális képzése Magyarországon

A Németországban nagy sikerrel működő szakemberképzés mintáját követve, 2012-ben a Siemens magyarországi leányvállalata is elindította a hazai oktatási rendszerhez és piaci feltétekhez igazodó szakképzését. Hazánkban a Gizella úti telephelyünkön kialakított Siemens Képzési Központban oktatunk mechatronikai technikusokat, CNC gépkezelőket, gépi forgácsolókat, ipari gépészeket és hegesztőket.

2017 szeptemberében a hatodik évfolyam kezdte meg tanulmányait a Siemens duális rendszerű szakképzésében, ahol nemcsak a legmodernebb technológiai ismereteket, nyelvtudást, de nemzetközileg is versenyképes szaktudást szerezhetnek a diákok. A képzés lényege, hogy a diákok az iskolában hallgatott elméleti oktatás mellé gyakorlati képzésben is részesüljenek. Az iskolarendszerű képzés elméleti részét a fiatalok partneriskoláinkban, a gödöllői Madách Imre Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban, a budapesti Szily Kálmán Kéttannyelvű Műszaki Középiskola, Szakiskola és Kollégiumban és az Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakközépiskola és Gimnáziumban sajátítják el. Gyakorlatot nálunk, a Siemens Képzési Központban szereznek. Tanulóinkat Németországból érkezett szakoktatók is segítik a gyakorlati tudás elsajátításában.

A képzés minőségét a Siemens Professional Education szakmai tapasztalata, kidolgozott módszerei, a tanműhelyek felszerelése, a Siemens magas minőségi követelményeket támasztó munkakultúrája, valamint a diákok számára elérhető egyéb lehetőségek (nyelvtanulás, csereprogram és elhelyezkedési lehetőség) biztosítják. A szakképzés a legmodernebb technológiai ismeretek átadása mellett komoly hangsúlyt fektet a nyelvi oktatásra is, a tanulók az angol vagy német nyelvet sajátíthatják el a szükséges szakmai szókinccsel.


Siemens Professional Education

Werner von Siemens, cégünk alapítója úgy vélekedett a 19. század közepén, hogy egy innovatív, világszerte aktív vállalat a fiatalok támogatásán és képzésén alapul. Ezért indította el a Siemens saját belső képzési rendszerét, mely ma már nem csak saját magának képez munkaerő utánpótlást, hanem más vállalatok képzett és elismert szakemberei is a Siemens iskolapadjából kerülnek ki. Évente mintegy 167 millió eurót fektet a Siemens a programba, hogy továbbra is a legmagasabb szintű, elismeréseket és díjakat halmozó szakemberek kerüljenek a munkaerőpiacra.