Nyílt Nap 2016

2016. december 5., 11:00


European Vocational Skills Week

A szakképzés európai hetének keretén belül kerül megrendezésre a Siemens Képzési Központ szakmai nyílt napja 2016. december 5-én 11 órától. A Siemens számos országban csatlakozik a European Vocational Skills Week eseményhez. A budapesti szakmai nyílt nap célja a Siemens Képzési Központ által oktatott szakmák bemutatása, pályaorientációs tanácsadás, karriertanácsadás, a nemzetközi és hazai szakképzéssel kapcsolatos lehetőségek megismertetése a résztvevőkkel. A programhoz csatlakoznak szakképző iskolák, akik további hasznos információkkal, szakmai bemutatókkal emelik az esemény színvonalát. A szakmai nap során lehetőség nyílik más szakképzéssel foglalkozó vállalatok és kamarák bemutatkozására is.
A nemzetközi rendezvénysorozatról további információ az alábbi weboldalon olvasható:
http://ec.europa.eu/social/main.jsp?langId=en&catId=88&eventsId=1125

A magyarországi rendezvényekről további információk az alábbi webodalon érhetőek el: https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=13pUC57IK7ctWtJZWXe6tft4FGhE&ll=47.50973180000004%2C19.098805200000015&z=10

A látogatók belekóstolhatnak a Képzési Központ által oktatott szakmákba:

A résztvevők játékos feladatokon keresztül ismerkedhetnek meg a gépészeti-, elektronikai-, hegesztő-, és a hagyományos valamint a CNC forgácsoló szakma alapjaival.  Kipróbálhatják többek között a hegesztés három eljárását egy hegesztő szimulátor segítségével, egyszerűbb pneumatikai kapcsolásokat-, elektronikai méréseket készíthetnek. A Képzési Központ diákjai által bemutatásra kerül a Solid Edge tervező program, a Sinu Train gyártástervező és szimuláló program, egy oktatási célokat szolgáló szerelő robot összeszerelési folyamata, illetve a sori automatizálás egy miniatürizált gyártósoron.

Atomium projekt