Siemens CEE Press Award 2018: înscrierile se vor încheia pe 28 august

Bucureşti, 13.08.2018

Siemens a extins perioada de înscriere în competiția regională de jurnalism Siemens CEE Press Award. Noul termen limită pentru înscrierea materialelor pe tema "Viitorul digital al orașelor, industriei și energiei" este 28 august 2018.

Competiția este deschisă jurnaliștilor din 13 țări: Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Israel, Muntenegru, Republica Moldova, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina și Ungaria.

Pot fi trimise atât articole sau interviuri din presa scrisă, online sau tipărită, cât și materiale audio sau video, care au fost publicate sau difuzate între 1 octombrie 2017 și 27 august 2018.  Articolele înscrise în  competiție trebuie să acopere tema "Viitorul digital al orașelor, industriei și energiei" într-un context național sau internațional, în conformitate cu formatul sau tipul publicaţiei.

Materialele înscrise în competiție în fiecare țară participantă vor fi evaluate, la nivel local, de un juriu format din jurnaliști recunoscuți, un profesor universitar și un reprezentant Siemens. Fiecare țară va desemna un câștigător, care se va califica în finala competiției, ce va avea loc pe 25 septembrie la sediul Siemens din Viena. În cadrul ceremoniei din Viena vor fi alese cele mai bune trei materiale de presă din regiune, fiecare fiind premiat cu  un cec în valoare de 1.000 euro.

Cu ocazia participării la ceremonia de premiere din Viena, toți finaliștii vor avea oportunitatea de a vizita cartierul inteligent Aspern din Viena și a vedea aplicațiile Siemens cercetate, testate și implementate acolo.
 Înscrierile în competiție se fac online, aici. Regulamentul competiției și criteriile de jurizare pot fi consultate pe pagina web dedicată evenimentului.

Siemens CEE Press Award are la bază dorința de a oferi recunoaștere materialelor de presă care tratează subiecte cheie pentru societatea modernă, dar și promovarea schimburilor de experiență între jurnaliștii din regiune.

13.08.2018