Siemens a inaugurat soluţia la cheie livrată Centrului de Radiologie şi Imagistică Medicală a Spitalului Sf. Pantelimon

For the trade/business and financial press
Bucuresti, 21.08.2007

COMUNICAT DE PRESĂ
Bucureşti, 21 august 2007

Siemens a inaugurat soluţia la cheie livrată Centrului de Radiologie şi Imagistică Medicală a Spitalului Sf. Pantelimon din Bucureşti


În calitate de contractor general, Siemens Medical Solutions a livrat întreg echipamentul necesar funcţionării laboratorului de imagistică a Spitalului Sf. Pantelimon din Bucureşti. Laboratorul a fost inaugurat în prezenţa managementului Spitalului Sf. Pantelimon, a beneficiarului proiectului, a investitorilor şi a reprezentanţilor diviziei Siemens Medical Solutions. Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 500.000 de Euro.

Siemens Medical Solutions a realizat Centrul de Radiologie şi Imagistică Medicală în timpul record de numai 60 de zile de la data semnări contractului, în această perioadă instalându-se toate echipamentele necesare funcţionării acestuia. Vedeta laboratorului este computer-ul tomograf de ultimă generaţie Siemens SOMATOM EMOTION 6.

Aparatul face parte din grupa aparatelor tip multislice CT (computer tomograf), care asigură o scanare simultană a mai multor "felii" ale corpului omenesc, la fiecare spiră scanându-se 6 slice-uri, "felii" de 6, 6 mm sau chiar mai subţiri de până la un milimetru. Astfel, timpul examinării se reduce semnificativ şi cele mai mici detalii pot fi urmărite în timp real.

Datorită tehnicii multislice CT se reduce substanţial timpul de expunere la radiaţii şi de procesare a imaginii. Asta înseamnă şi că doza de expunere a bolnavului la radiaţii este mult redusă, în condiţiile menţinerii unei bune calităţi a imaginii. Practic, prin sistemul nou de control al expunerii se obţine o diminuare a dozei de radiaţii la pacient de până la 68% faţă de alte generaţii de CT-uri.
Ce este cu adevărat inovator la acest produs este că permite, graţie unei inteligente combinaţii de programe soft şi soluţii tehnice, reconstrucţia imaginilor, în paralel cu scanarea pacientului.

Siemens SOMATOM EMOTION 6 permite şi aplicaţii de tip angio-CT, adică explorarea şi vizualizarea sistemului vascular, iar în acest caz, aparatul are şi o opţiune specială legată de injectomatul folosit pentru injectarea pacientului cu substanţă de contrast, atunci când este necesar.

"Siemens ne-a oferit un sprijin important în realizarea acestui proiect. Pe lângă calitatea germană consacrată cu care lucrează, compania a dat dovadă şi de flexibilitate. Am apreciat că au putut să se ocupe de tot proiectul de la zero. Atunci cand investeşti mulţi bani te aştepţi la un astfel de tratament din partea furnizorilor tăi" a declarat Dr. George Copaciu.


"De serviciile laboratorului vor beneficia cu prioritate urgenţele medico-chirurgicale ale spitalului Sf. Pantelimon precum şi bolnavii cronici internaţi. Serviciile sunt disponibile şi bolnavilor din ambulator trimişi de medicii specialişti cu bilete de trimitere tip ale caror examene vor fi suportate de CAS si pacientilor în sistem privat care vor suporta costul examinării. Pacienţii în sistem privat vor putea fi examinaţi numai cu condiţia existenţei unei indicaţii reale de examinare CT", a adăugat Dr. George Copaciu.

Laboratorul funcţionează 24 de ore din 24, în trei ture, 4 medici radiologi şi 7 asistente deservind computerul tomograf Siemens SOMATOM EMOTION 6, care poate examina în jur de 20-25 de pacienţi pe tură. Rezultatele sunt disponibile pe loc şi se înmânează pacientului sau doctorului de specialitate, pe film şi pe CD, în două ore în cazul urgenţelor, respectiv 24 de ore pentru examenele cronice.

"Ne bucurăm să putem inaugura prima soluţie medicală la cheie pe care Siemens o livrează în România. Acesta este un prim pas într-un lung şir de proiecte similare pe care le avem în plan. Pornind de la nevoile clienţilor noştri, oferim soluţia completă în ceea ce priveşte locarea echipamentelor, design-ul tehnic al acestora şi design-ul fluxurilor medicale" a declarat Marian Ghinescu - Directorul diviziei Siemens Medical Solutions din România.

Echipamentul Siemens SOMATOM EMOTION 6 beneficiază şi de funcţia REMOTE SERVICE care oferă 7 zile din 7, 24 de ore din 24 asistenţă service la distanţă, echipamentul fiind monitorizat prin internet de către specialiştii din centrele Siemens remote service. Ca exemplu, circa 55% dintre defectele intâlnite sunt rezolvate de către specialiştii Siemens prin modul Service Remote, scurtând astfel timpul necesar deplasării unei echipe la sediul clientului pentru remedierea defecţiunii

Siemens a furnizat şi a instalat toate sistemele şi echipamentele electrice aferente laboratorului, compania fiind de asemenea responsabilă pentru efectuarea lucrărilor de amenajare interioară a laboratorului şi livrarea întregului echipamentul informatic necesar.

Despre Siemens Medical Solutions

Divizia Siemens Medical Solutions este renumită pentru produsele inovatoare, pentru soluţiile complete şi pentru domeniul larg de servicii pe care-l oferă comunităţii pentru ingrijirea sănătăţii. Portofoliul Siemens se caracterizează printr-o reţea completă de sisteme de imagistică medicală pentru diagnostic şi terapie, precum şi sisteme de audiologie şi soluţii IT inovatoare.

Mai multe informaţii sunt disponibile la www.Siemens.ro

Contact:

Dan Sântimbreanu
Siemens SRL
PR Manager
Tel.: +40 21 2077 668
Mobil: +4 0726 67 39 66
E-mail: dan.santimbreanu@Siemens.com


Dan Santimbreanu 

Tel.: +40 (21) 2077-668

 dan.santimbreanu@siemens.com