Close share layer

Share this page on...

Istoria Siemens in Romania

Siemens Geschichte

Siemens in Romania

Brandul Siemens este sinonim in Romania de peste 113 ani cu realizari tehnice, inovatie, calitate si incredere.

Siemens Romania este una dintre cele mai importante companii de tehnologie din Romania. Activitatea acesteia se concentreaza pe domeniile electrificare, automatizare si digitalizare.

Cu o istorie de 113 ani în România, Siemens operează în prezent 4 fabrici şi 4 centre de cercetare-dezvoltare pe plan local, având peste 2.000 de angajaţi. Începând cu anul fiscal 2017, Siemens SRL a preluat coordonarea activităţilor de vânzare ale grupului german în Republica Moldova. Siemens SRL a înregistrat în anul fiscal 2017, încheiat la 30 septembrie, venituri de aproximativ 136 milioane de euro.

In urma cu 110 ani, pe 19 mai 1905, a fost deschisa prima reprezentanta a Siemens in Bucuresti, sub denumirea de “Societatea Romana de Electricitate - Siemens Schuckert Societate Anonima”. De-a lungul celor 110 ani, Siemens Romania a contribuit la dezvoltarea tarii, in domenii strategice precum modernizarea sistemelor de transport si a sectorului energetic, eficientizarea proceselor industriale sau echiparea cu aparatura medicala de ultima ora a spitalelor din Romania.