Medijsko središče

Close share layer

Share this page on...

Kontakt za medije:

Vodja korporativnega komuniciranja

Polona Wallas  

Mobile: + 386 1 51 687 199

 polona.wallas@siemens.com


Zadnje informacije za medije

Več kot 220 novinarskih prispevkov iz 12 držav se je potegovalo za Siemensovo novinarsko nagrado

Na Dunaju je ta teden potekala slavnostna podelitev mednarodnih priznanj za Siemensovo novinarsko nagrado, na kateri se je 220 novinarskih prispevkov potegovalo za tri zmagovalna mesta, ki so na koncu pripadla Hrvaški, Romuniji in Avstriji. Osrednja tema novinarskega natečaja je bila Prihodnost mest, industrije in energije.


Študentje Fakultete za elektrotehniko uspešno zaključili regionalno tekmovanje PLC+ Challenge 2019

Regionalno študentsko tekmovanje PLC+ Challenge združuje fakultete za elektrotehniko v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji. Že četrto leto zapored se ga udeležujejo tudi študentje Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, ki so na regionalnem finalu pokazali odlično znanje na področju industrijske avtomatizacije. Nagrado za najboljšo ekipo je prejela hrvaška ekipa s Fakultete za elektrotehniko in računalništvo v Zagrebu.


Frekvenca X je slovenska finalistka mednarodnega novinarskega natečaja

Mednarodni Siemensov novinarski natečaj 2019 je v četrti izvedbi posvečen digitalni prihodnosti mest, industrije in energije, na katerem sodeluje 11 držav regije osrednje in vzhodne Evrope. Med 7 slovenskimi avtorskimi prispevki je strokovna komisija največ točk podelila radijski oddaji Vala 202 Frekvenca X, ki se bo konec maja na Dunaju potegovala za mednarodno nagrado.


6 slovenskih študentov gre na regionalno inženirsko tekmovanje PLC+Challenge 2019

Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, Slovenska sekcija IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) - študentska veja Ljubljana in Siemens Slovenija so že četrto leto zapored organizirali natečaj PLC+Challenge, na katerem mladi inženirji pridobivajo dodatna znanja, ki jim bodo koristila na karierni poti, za svoje nove izkušnje pa so tudi nagrajeni. Danes smo v Ljubljani dobili 6 nacionalnih finalistov, ki se bodo 17. maja pomerili s študentskimi kolegi iz Hrvaške in Srbije za naziv regionalnega zmagovalca.


Pričenja se mednarodni novinarski natečaj za digitalno prihodnost

Mednarodni Siemensov novinarski natečaj 2019 je v četrti izvedbi posvečen digitalni prihodnosti mest, industrije in energije, na katerem sodeluje 11 držav regije osrednje in vzhodne Evrope. Na dosedanjih natečajih so se slovenski avtorji že dvakrat uvrstili med najboljše tri med več kot 30 finalisti iz Avstrije, Bolgarije, Črne Gore, Hrvaške, Madžarske, Romunije, Slovaške, Slovenije, Srbije, Ukrajine in Izraela.


Prva slovenska konferenca Energy Management

Siemens Slovenija je 15. novembra 2018 v Hotelu Mons organiziral prvo slovensko konferenco Energy Management. Več kot 50 udeležencev s področja energetike je imelo možnost preizkusiti različne Siemensove digitalne rešitve in nizkonapetostne izdelke.

Konferenca o upravljanju energetike je našim strankam in poslovnim partnerjem omogočila vpogled v celovite digitalne rešitve za upravljalce energetskih sistemov. Učinkovito upravljanje energetike in zanesljiva oskrba z električno energijo sta danes glavni temi pri reševanju vprašanj večje učinkovitosti energetike. Kupci in poslovni partnerji imajo priložnost iz prve roke dobiti odgovore na različna vprašanja in preizkusiti Siemensove rešitve s področja nizkonapetostnih izdelkov.


Inženirka leta 2018

Siemens Slovenija je glavni partner projekta Inženirka leta 2018, ki je namenjen predstavitvi slovenskih inženirk in pokazati, kako zanimive stvari počnejo in kako s svojim znanjem in delom prispevajo k napredku. Medeja Lončar, direktorica Siemens Slovenija, ambasadorka raznolikosti v korporaciji Siemens ter pobudnica izbora Inženirka leta, je na slavnostni razglasitvi povedala: "Ekonomska moč bo v prihodnosti v rokah tistih, ki bodo obvladovali tehnologije in zato je pomembno, da povečujemo delež žensk v tehnološki sferi in tako posredno ustvarjamo tudi bazen za voditeljice prihodnosti.”
Inženirka leta je postala najmlajša med 10 finalistkami - Dora Domanjko, ki pravi, da je delo, ki ga opravlja, njen sanjski poklic. Žirija jo je prepoznala kot izjemen navdih mladim za inženirske študije in ustvarjalce prihodnosti. Več o projektu najdete na inzenirka-leta.si.


Medeja Lončar prevzema tudi vodenje Siemensa na Hrvaškem

Direktorica Siemensa Slovenija Medeja Lončar je s 6. aprilom 2018 prevzela tudi položaj predsednice uprave Siemensa Hrvaška.


Siemens išče najboljše novinarske prispevke na temo digitalizacije

Siemens razpisuje drugi mednarodni novinarski natečaj - Siemens CEE Press Award 2017, ki obsega deset držav Srednje in Vzhodne Evrope: Avstrijo, Bolgarijo, Črno Goro, Hrvaško, Madžarsko, Romunijo, Slovaško, Slovenijo, Srbijo in Ukrajino; ter Izrael. Tema druge Siemensove novinarske nagrade Srednje in Vzhodne Evrope je digitalizacija oz. industrija 4.0, avtorji prispevkov, ki so bili na to temo med 1.10.2016 in 15.8.2017 objavljeni v slovenskih medijih pa lahko svojo prijavo oddajo do vključno 15.8.2017.


Zaključilo se je 2. mednarodno študentsko tekmovanje PLC+ Challenge

V začetku junija je v Beogradu potekalo finale 2. mednarodnega študentskega tekmovanja PLC+ Challenge, na katerem so slovenski študentje elektrotehnike svoje znanje in inovativnost pomerili s hrvaškimi in srbskimi študenti. Tokrat so bili najboljši hrvaški študentje, medtem ko so se med zmagovalne tri ekipe v regiji uvrstili tudi slovenski študentje Jovancho Grozdanovski, Miloš Antić in Marko Kastelic. Partnerji projekta – v Sloveniji smo to EESTEC LC Ljubljana, Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani in Siemens d.o.o. - si skupaj s partnerji s Hrvaške in iz Srbije s projektom prizadevamo perspektivne bodoče inženirje čim bolje pripraviti na delo v realnem okolju, jim ponuditi nova znanja in jih tako narediti konkurenčnejše na trgu dela.


Znani so slovenski finalisti 2. regijskega projekta PLC+ Challenge

Mednarodno študentsko društvo EESTEC LC Ljubljana, Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani  ter družba Siemens d.o.o. smo razglasili najboljše tri ekipe bodočih inženirjev, ki bodo 2. junija letos Slovenijo zastopale na regijskem finalu projekta PLC+ Challenge 2017 v Beogradu ter svoje znanje in inovativnost pomerile z najboljšimi študenti s Hrvaške in iz Srbije. Projekt PLC+ Challenge v Sloveniji poteka že drugo leto, slovenski partnerji pa si skupaj s partnerji iz regije z njim prizadevamo perspektivne bodoče inženirje čim bolje pripraviti na delo v realnem okolju, jim ponuditi nova znanja in jih tako narediti konkurenčnejše na trgu dela. 
Z izzivom, ki je določil nacionalne finaliste, so se najuspešneje spopadle ekipe v sestavi Blaž Koprivnikar, Dean Zagorac in Sašo Vozlič, drugo ekipo so sestavljali Žiga Selan, Irinej Papuga in Janez Škrjanc, tretji finalisti pa so Marko Kastelic, Jovancho Grozdanovski in Miloš Antić.


3D-tiskalnika za mlade tehniške navdušence v Posavju

Siemens d.o.o je v prostorih Termoelektrarne Brestanica mladim v Posavju podaril dva 3D-tiskalnika. Kot je na simbolni predaji 3D-tiskalnikov Srednješolskemu centru Krško-Sevnica poudarila direktorica Siemens Slovenija Medeja Lončar želijo mladim, ki že študirajo tehniške poklice v Posavju, z učnim pripomočkom približati novejše tehnologije in jim vzbuditi strast do tehniškega poklica. Donacija je namenjena razvijanju njihove inovativnosti in kreativnosti. Siemens d.o.o sodeluje v regiji z različnimi energetskimi podjetji, zato želi tudi na ta način vračati okolju, v katerem posluje.


Prvi 3D-natisnjeni del, ki deluje v jedrski elektrarni

Siemens je dosegel nov mejnik s prvo  uspešno komercialno namestitvijo in  varnim delovanjem 3D-natisnjenega dela v jedrski elektrarni. Kovinski rotor za črpalko za požarno varnost je bil  proizveden za Nuklearno elektrarno Krško. Siemensova ekipa strokovnjakov v Sloveniji je z obratnim inženiringom ustvarila 'digitalni dvojček' ter ga nato poslala v Siemensovo tovarno v Finspång na Švedsko, kjer so s procesom aditivne proizvodnje na 3D-tiskalniku del tudi proizvedli.


Mednarodna konferenca Water 4.0 v Ljubljani

19. januarja 2017 je Ljubljana gostila Siemensovo mednarodno konferenco, naslovljeno »Water 4.0 – From Integrated engineering to integrated operations«. Več kot 80 predstavnikov podjetij iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Ukrajine, Avstrije in Nemčije, ki so tako ali drugače povezani z vodami, se je zbralo v čudovitem ambientu Ljubljanskega gradu, ki ima tudi sam dobro ohranjeno vodno zgodovino, da bi izmenjalo znanje glede prihodnosti vode. Dogodek je Siemens organiziral v partnerstvu s podjetjem HACH.


Slovenka med zmagovalci Siemens CEE Press Award!

Med tremi zmagovalci prvega regionalnega novinarskega natečaja Srednje in Vzhodne Evrope Siemens CEE Press Award, v katerem so sodelovali novinarji iz desetih držav, je tudi Nataša Koražija, novinarka Časnika Finance. Med najboljše tri izmed 147 prijavljenih prispevkov sta se po izboru 46 članov komisije iz 10 držav uvrstila še prispevka novinarjev iz Avstrije in Romunije. Z nagrado si Siemens prizadeva spodbujati odlične novinarske prispevke o tehnologijah, promovirati njihove avtorje ter postaviti tehnološko odličnost in inovacije na višje mesto na družbeni agendi.


Podaljšanje roka za prijavo na Siemens CEE Press Award 2016

Rok za prijavo na prvi Siemensov regionalni novinarski natečaj, ki obsega deset držav Srednje in Vzhodne Evrope, je podaljšan do 12. septembra 2016. Prav tako velja, da bodo za nagrado upoštevani novinarski prispevki, objavljeni med 1.9.2015 in 12.9.2016.  Slovesna razglasitev zmagovalcev bo potekala 29. septembra 2016 na Dunaju, avtorji treh najboljših prispevkov na temo 'inteligentna infrastruktura' pa bodo za nagrado prejeli 3-dnevno študijsko potovanje v London, kjer si bodo ogledali Crystal, največjo razstavo na svetu o prihodnosti mest.


Siemens nagrajuje najboljše novinarske prispevke na področju Srednje in Vzhodne Evrope!

Siemens razpisuje prvi regionalni novinarski natečaj - Siemens CEE Press Award 2016, ki obsega deset držav Srednje in Vzhodne Evrope: Avstrijo, Bolgarijo, Bosno in Hercegovino, Črno Goro, Hrvaško, Madžarsko, Romunijo, Slovaško, Slovenijo ter Srbijo. Tema prve Siemensove novinarske nagrade Srednje in Vzhodne Evrope je inteligentna infrastruktura, avtorji prispevkov, ki so bili na to temo med 1.9.2015 in 1.9.2016 objavljeni v slovenskih medijih pa lahko svojo prijavo oddajo do vključno 1.9.2016.


Znani so zmagovalci prvega mednarodnega študentskega tekmovanja PLC+ Challenge

V Muzeju sodobne umetnosti v Zagrebu se je odvilo zadnje dejanje mednarodnega študentskega tekmovanja PLC+ Challenge, na katerem so slovenski študentje elektrotehnike svoje znanje in inovativnost pomerili s hrvaškimi in srbskimi študenti. Najboljšo ekipa po izboru mednarodne strokovne komisije so sestavljali srbski študentje, medtem ko so se med zmagovalne tri ekipe v regiji uvrstili tudi slovenski študentje Marija Ivanovska, Tilen Pugelj in Matej Peterka. Mednarodni projekt PLC+ Challenge je letos potekal prvič, slovenski partnerji  - mednarodno študentsko združenje EESTEC LC Ljubljana, Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani in družba Siemens d.o.o. - pa si skupaj s partnerji s Hrvaške in iz Srbije z njim prizadevamo perspektivne bodoče inženirje čim bolje pripraviti na delo v realnem okolju, jim ponuditi nova znanja in jih tako narediti konkurenčnejše na trgu dela.


Znani so nacionalni zmagovalci študentskega tekmovanja PLC+ Challenge 2016

Mednarodno študentsko društvo EESTEC LC Ljubljana, Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani  ter družba Siemens d.o.o.  smo v sklopu otvoritve zaposlitvenega sejma JobFair  razglasili najboljše tri ekipe bodočih inženirjev, ki bodo Slovenijo 10. junija letos zastopale na regijskem finalu projekta PLC+ Challenge 2016 ter svoje znanje in inovativnost pomerile z najboljšimi študenti s Hrvaške in iz Srbije. Projekt PLC+ Challenge 2016 letos v Sloveniji poteka prvič, slovenski partnerji pa si skupaj s partnerji iz regije z njim prizadevamo perspektivne bodoče inženirje čim bolje pripraviti na delo v realnem okolju, jim ponuditi nova znanja in jih tako narediti konkurenčnejše na trgu dela.


Inteligentna raba strojne in programske opreme ter avtomatizacija bodo odločilni dejavniki prihodnosti industrijskih podjetij

V zgolj nekaj preteklih mesecih se je na tisoče dogodkov, raziskav in tehničnih člankov po vsem svetu, tudi v Sloveniji, osredotočalo na industrijo 4.0., internet stvari (IoT), industrijski internet, integrirano proizvodnjo ... Kar ni presenetljivo, saj je potencial digitalno povezanih procesov velikanski. Študija globalnega instituta McKinsey je na primer pokazala, da nemška podjetja zaradi digitalizacije procesov pričakujejo 20-odstotno rast produktivnosti.


Naložite si brezplačno različico poročila o trendih energetske učinkovitosti v industriji regije Adriatic

Siemens je konec lanskega leta predstavil ključne rezultate Monitorja trendov energetske učinkovitosti v industriji za regijo Adriatic, sploh prve tovrstne raziskave, sedaj pa smo objavili tudi celotno poročilo raziskave, katere namen je bil ugotavljati potencial energetskih prihrankov v regiji in kaj so ključni vzvodi oziroma ovire za njihovo doseganje. Poročilo je brezplačno dostopno vsakomur.


Start regionalnega izziva PLC+ 2016

Zagnali smo regionalni projekt PLC+ Challenge 2016, s katerim želimo mlade, perspektivne bodoče inženirje čim bolje pripraviti na delo v realnem okolju. V Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji bodo tako študentje dobili priložnost teoretične nadgradnje znanja o delu s PCL ter izpopolnjevanja tega znanja s Siemensovo PLC programsko opremo na praktičnih nalogah, ki bodo odločale o nacionalnih in regionalnih zmagovalcih.
V projektu PLC+ Challenge 2016 v Sloveniji sodelujejo Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, podjetje Siemens Slovenija in študentsko društvo EESTEC LC Ljubljana.
Rok za prijave je 30. marec, najboljše ekipe iz Slovenije bodo znane 17. maja, najboljše ekipe v regiji, ki bodo za nagrado prejele izobraževanje na Siemensu ter strokovno potovanje v eno od Siemensovih globalnih strokovnih referenc pa 10. junija letos.


Siemens Slovenija znova med uglednimi delodajalci

Ponosni smo, da je bil Siemens Slovenija znova izbran v družbo zgolj peščice podjetij v Sloveniji, ki se ponašajo z nazivom Ugleden delodajalec. Nagrado za najuglednejšega delodajalca 2015 je prejela Krka, nagrade za ugledne delodajalce pa so poleg Siemensa prejeli še: Aerodrom Ljubljana, Akrapovič, Banka Slovenije, Bayer, Dars, IBM Slovenija, Lek, Microsoft, Petrol in SKB banka. Raziskavo Ugled delodajalca pripravlja zaposlitveni portal Moje delo, in sicer na vsaki dve leti že vse od leta 2007. Ugled podjetij merijo s tremi kriteriji: poznanost podjetja med kandidati na trgu dela (ta ima še najmanjšo težo med tremi), upoštevanje podjetja kot potencialnega delodajalca med kandidati in stopnjo izbornega delodajalca, da je torej podjetje prva potencialna izbira za kandidata.


Dober začetek poslovnega leta – zvišanje napovedi prihodkov

Poslovanje korporacije Siemens v 1. četrtletju poslovnega leta 2016

  • Podpis pomembnih pogodb je prispevala k rasti novih naročil v prvem četrtletju za 27 % v primerjavi z istim obdobjem lani, na 22,8 milijard EUR, pri čemer kazalec book-to bill znaša 1,21

  • Z izključitvijo valutnih učinkov 22 % več naročil in 4 % višji prihodki

  • Dobiček iz osnovne dejavnosti je zrasel 10 % v primerjavi z istim obdobjem lani, na 2 milijardi EUR, vključno z zvišanjem marže; visoka rast v divizijah Healthcare, Energy Management ter Mobility

  • Čisti dobiček 1,6 milijarde EUR, 42 % rast v primerjavi z istim obdobjem lani; dohodek na delnico znaša 1,89 EUR v primerjavi z 1,3 EUR v istem obdobju poslovnega leta 2015

  • Predhodna pričakovanja dvignjena za letni dohodek na delnico iz čistega dobička: z 5,90 EUR – 6,20 EUR na 6 – 6,4 EUR


Znani so Siemensovi Izumitelji leta 2015

Siemens že od leta 1995 svojim izjemnim raziskovalcem in razvijalcem, katerih izumi so bistveno prispevali k uspehu podjetja, podeljuje naziv Izumitelj leta. Za leto 2015 je ta naziv prejelo 9 znanstvenikov iz Nemčije, ZDA, Velike Britanije in Norveške, ki so skupaj odgovorni za 650 izumov in 309 odobrenih patentov. V letu 2016 bodo do tega priznanja prvič upravičeni tudi raziskovalci izven podjetja.


Dodatnih 300 milijonov EUR za raziskave in razvoj

V poslovnem letu 2016 bo Siemens v raziskave in razvoj investiral približno 4,8 milijarde EUR, kar je 300 milijonov EUR več kot leto prej. Poleg tega bo v treh letih namenilo do 100 milijonov EUR za spodbujanje kreativnih zamisli z gospodarsko vrednostjo med zaposlenimi. Siemens pa bo izvedel oz. že izvaja še vrsto drugih ukrepov za spodbujanje inovativnosti podjetja.


Novice iz Formule 1: Red Bull podaljšal partnerstvo s Siemensom

Sezona Formule 1 se je komaj dobro zaključila, v Siemensu pa že nestrpno pričakujemo naslednjo. Razlog za to je preprost: Infiniti Red Bull Racing je uradno najavil, da za 3 leta (vse do leta 2018) podaljšuje tehnološko partnerstvo s 'Siemens PLM Software', ki mu že od leta 2004 zagotavlja pomembno konkurenčno prednost.


Dober zaključek poslovnega leta 2015

  • Siemensove napovedi za poslovno leto 2015 dosežene, ambiciozne napovedi za 2016

  • Izvršni in nadzorni odbor predlagata povišanje dividende na 3,50 EUR

  • Dodatnih 200 milijonov EUR za udeležbo zaposlenih pri dobičku

Siemens je uresničil napovedi za poslovno leto 2015, ki se je zaključilo 30.9.2015, in objavil ambiciozne napovedi za poslovno leto 2016. V poslovnem letu 2015 je bilo število naročil za 6 % večje in je doseglo vrednost 82,3 milijarde EUR. Za enak odstotek so zrasli tudi prihodki od prodaje, na 75,6 milijard EUR. Z izključitvijo valutnih in portfeljskih učinkov so tako naročila kot prihodki upadli za 1 %, na približno enako raven kot preteklo leto.


Siemensov trajnostni program za integracijo beguncev

Siemens beguncem nudi praktično podporo in donacije v skupni vrednosti 2 milijona evrov. Prostovoljcem z določenimi kvalifikacijami podjetje omogoča plačan dopust do petih dni na leto. Prakso, ki je trenutno že vzpostavljena na lokaciji v Erlangenu, bodo omogočili tudi na do 100 dodatnih lokacijah v Nemčiji, za begunce pa načrtujejo tudi posebna izobraževanja. Občinam bo Siemens ponudil tudi dodatne namestitvene objekte.


Nova Siemensova revija

Spremljajte novo Siemensovo revijo, namenjeno kupcem. Revija prinaša poglede strokovnjakov na tržne izzive, zgodbe o uspehu in tehnološke trende neposredno v vaš poštni nabiralnik, vključno z zadnjimi novostmi iz Siemensa. Naročite se lahko na e-novičnik pa tudi tiskano različico:


Siemens bo do leta 2030 odpravil svoj vpliv na podnebje

Siemens je napovedal, da si bo prizadeval postati prvo veliko industrijsko podjetje na svetu, ki bo do leta 2030 doseglo nični ogljični odtis. Korporacija, ki zaposluje več kot 340.000 ljudi, posluje v več kot 200 državah in obratuje na skoraj 300 velikih proizvodnih lokacijah, načrtuje do leta 2020 razpoloviti svoje izpuste CO2, ki trenutno znašajo 2,2 milijona ton letno. Za dosego teh ciljev bo v prihodnjih letih namenila okoli 100 milijonov evrov in tako zmanjšala energetski odtis svojih proizvodnih objektov.


Prva regijska raziskava energetske učinkovitosti v industriji

Možni 13-29% prihranki

Siemens je 10. septembra 2015 predstavil rezultate regijskega Monitorja trendov energetske učinkovitosti, prvega raziskovalnega projekta na področju energetske učinkovitosti v industriji v regiji Adriatic. Namen raziskave je bil ugotavljati potencial energetskih prihrankov v regiji in kaj so ključni vzvodi oziroma ovire za njihovo doseganje. Ena njenih ključnih ugotovitev za Slovenijo je, da lahko slovenska industrija v energetsko intenzivnih panogah že z razpoložljivimi tehnologijami prihrani med 13 in 29 % energije. Sicer pa so pogledi na pomen energetske učinkovitosti v vseh obravnavanih državah podobni.


Siemens na EXPO v Milanu – v živo ali s pomočjo pametnega telefona

V živo ali s pomočjo pametnega telefona obiščite EXPO 2015 v Milanu. Pomembno vlogo tam igra tudi Siemens, ki je v strateškem partnerstvu z italijanskim upravljalcem omrežja Enel razvil sistem upravljanja z energijo, ki je jedro energetskega živčnega sistema celotne svetovne razstave. Siemens je na EXPO prisoten tudi s štirimi izjemnimi skulpturami.


Nova vetrna turbina s povečano zmogljivostjo

Zmogljivost povečana za skoraj 10 %

Siemens je povečal kapaciteto generatorja svojih vetrnih turbin na morju s 6-ih na 7 MW. V tipičnih pogojih lahko nova turbina sama proizvede 32 milijonov kW/h elektrike letno, kar je dovolj za oskrbo približno 7000 gospodinjstev.


Nova AOD peč za Acroni

Povečanje proizvodnih kapacitet za več kot 20 odstotkov

Podjetje Acroni, d.o.o., je Primetals Technologies, skupno podjetje Siemensa in Mitsubishi Heavy Industries, izbrala za dobavitelja nove AOD (argon oxygen decarburization) peči. Slavnostnega podpisa investicijske pogodbe julija letos sta se udeležila tudi Predsednik vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar in Minister za gospodarstvo Republike Slovenije Zdravko Počivalšek. Z investicijo bo Acroni povečal svoje proizvodne zmogljivosti za več kot 20 odstotkov. Nova AOD peč bo razširila izdelčni portfelj Acronija, razbremenila obstoječe proizvodne procese v jeklarni in izboljšala kakovost izdelkov.


'Siemens Jobs & Careers' na Facebooku

Ali poznate Siemensovo globalno Facebook stran ‘Siemens Jobs & Careers’? Stran nudi vpogled v delo v Siemensu, ponuja informacije o kariernih priložnostih in prostih delovnih mestih ter ponuja dodaten kanal za stik s podjetjem. Všečkajte Siemens Jobs & Careers


Solidni rezultati kljub nižanju povpraševanja

Poslovanje korporacije Siemens v 3. četrtletju poslovnega leta 2015

»V celoti je bila dobičkonosnost našega poslovanja solidna kljub dejstvu, da se v tržnem okolju povpraševanje v primerjavi s ponudbo zmanjšuje. Pričakujemo, da bomo ohranili moment z močnim zadnjim kvartalom poslovnega leta 2015,« je rezultate tretjega četrtletja komentiral predsednik in izvršni direktor korporacije Siemens Joe Kaeser.


Siemens gradi prvo e-avtocesto na Švedskem

Siemens bo na Švedskem namestil pantograf za hibridne tovornjake, takšna e-avtocesta oz. elektrificiran cestni transport pa zmanjša onesnaženje zraka ter za polovico tudi porabo goriva. Švedska si namreč želi do leta 2030 razviti transportni sektor, ki bo neodvisen od fosilnih goriv.


Siemens na Zotkinih talentih 2015

Del prireditve Zotkini talenti 2015, ki je v soboto, 13. junija 2015, potekala v Cankarjevem domu, je bilo tudi podjetje Siemens, ki si prizadeva med mladimi spodbujati izobraževanje s področja tehnologij in podpirati posameznike, ki dosegajo vrhunske rezultate v svetovnem merilu. Siemens je prejemnikom zlatih priznanj s tehničnih področij podelil knjižno spodbudo Življenje leta 2050 Ulricha Eberla, na aleji tehniških in naravoslovnih ter drugih organizacij pa se je bodočim kandidatom in inovatorjem predstavil s svojimi več kot 160-letnimi dosežki in pogledom na prihodnost.


Direktorica Siemensa na regionalnem srečanju Summit100

Potrebna je standardizacija energetske politike na regionalni ravni

1.in 2. junija 2015 je v Portorožu potekalo regionalno srečanje 150-ih vodilnih poslovnežev s področja Jugovzhodne Evrope Summit 100, na katerem je sodelovala tudi direktorica Siemensa Medeja Lončar. Tema pogovorov so bili predvsem gonilni sektorji regije – energija, turizem, transport, infrastruktura, finančni sektor – ter odločna umestitev pametnih mest v njen ekonomski razvoj.

V sklopu Summit100 je direktorica Siemensa Medeja Lončar skupaj s Tomažem Orešičem iz Elektroprivrede Republike Srbije vodila delavnico o morebitnih regionalnih sodelovanjih na področju energetike. Rezultat dinamične in kreativne razprave so bili povsem konkretni predlogi projektov, med njimi tudi standardizacija energetske politike na regionalni ravni. Predlogi so bili v želji, da jih bodo posredovali svojim kolegom v vladah, predstavljeni ministrom.

Po mnenju organizatorja dogodka, Združenja Manager, prinaša obnovitev in krepitev gospodarskih odnosov v regiji pomemben prispevek k stabilnosti in gospodarski uspešnosti držav Jugovzhodne Evrope.


Siemens podpira udeležbo slovenskih mladih raziskovalcev na mednarodnih tekmovanjih v znanju

49. srečanje mladih raziskovalcev

V ponedeljek, 18. maja 2015, je na Gimnaziji Murska Sobota ter Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota potekalo 49. Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije, ki ga organizira Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS). Zlata priznanja so prejeli avtorji 84 raziskovalnih nalog, med katerimi bo komisija izbrala tiste, ki bodo Slovenijo zastopali na mednarodnih tekmovanjih v znanju.

Družba Siemens je eden od podpornikov udeležbe slovenskih predstavnikov na mednarodnih tekmovanjih v znanju.


Objavljen prvi razpis za Siemensovo novinarsko nagrado

Siemens nagrajuje odlične novinarske izdelke na temo tehnologij

Z nagrado želi Siemens spodbujati odlične novinarske prispevke na temo tehnologij, promovirati njihove avtorje ter postaviti tehnološko odličnost in inovacije na višje mesto na družbeni agendi.

Projekt v Sloveniji letos poteka prvič, istočasno pa je razpis objavljen tudi na Hrvaškem, v Srbiji ter Bosni in Hercegovini.