Uvodni nagovor

Z velikim zadovoljstvom napovedujemo 4. Siemensov mednarodni novinarski natečaj – Siemens CEE Press Award 2019, ki od 1. avgusta 2018 do 31. marca 2019 poteka v 10 državah srednje in jugovzhodne Evrope (v Avstriji, Bolgariji, Črni Gori, na Hrvaškem, Madžarskem, v Romuniji, na Slovaškem, v Sloveniji, Srbiji in Ukrajini) ter Izraelu.

Vsi novinarji lahko v natečaju sodelujete tako, da nam pošljete vaše izvirne avtorske prispevke na temo digitalna prihodnost mest, industrije in energije, ki so bili v slovenskem mediju (tiskanem, spletnem, radijskem, televizijskem) ali preko slovenske medijske agencije in v slovenskem jeziku objavljeni v obdobju med 1. avgustom 2018 in 31. marcem 2019. Prispevke in prijave nam pošljite najkasneje do vključno 31. marca letos.

Strokovna komisija posamezne sodelujoče države bo najprej izbrala najboljši prispevek iz svoje države, ki bo nato sodeloval v mednarodnem finalu tekmovanja na Dunaju. Tri najboljše novinarske prispevke natečaja bomo slovesno razglasili na večernem dogodku na Dunaju. Poleg uglednega priznanja najboljšega novinarskega prispevka regije Srednje in Vzhodne Evrope bo Siemens tri mednarodne zmagovalce nagradil tudi s finančno nagrado. Med samim finalom na Dunaju pa bodo vsi finalisti iz vseh držav imeli možnost obiskati Siemensovo globalno strokovno referenco.

Hvala vsem prijaviteljem pa tudi ostalim, ki razmišljate o prihodnosti.

Z veseljem vam sporočamo, da so prijave podaljšane do 10. aprila in vas vabimo, da se prijavite čim prej!


S spoštovanjem,
Polona Wallas
Vodja korporativnega komuniciranja
Siemens d.o.o.